Home Vesti AXA Grupa: Stabilnost i siguran rast

AXA Grupa: Stabilnost i siguran rast

by bifadmin

Ukupna premija AXA Grupe u prvih šest meseci ove godine dostigla je 50 milijardi evra, što je za 4 odsto više nego u istom periodu 2012. godine. Tehnički rezultat kompanije iznosi 2,6 milijardi evra i za 16 odsto je veći nego lane, dok je neto prihod stabilizovan na 2,5 milijarde evra (za 1 odsto manje nego u prvoj polovini prošle godine).

AXA-Group

Prihodi AXA Grupe u životnom osiguranju porasli su za 5 odsto i iznose 29,6 milijardi evra, a rast je ostvaren kako na razvijenim tržištima zapadne Evrope i Amerike, tako i zemljama sa visokim rastom i potencijalima. U oblasti osiguranja imovine, osiguranja od nezgode i ostalih neživotnih osiguranja premija je veća za 2 odsto nego u istom periodu prošle godine i iznosi 16,5 milijardi evra. Najveći rast po linijama poslovanja, zabeležen je u upravljanju sredstvima i imovinom i iznosi 12 odsto.

Od 2010. godine AXA Grupa posluje u Srbiji i preko kompanija “AXA Životno osiguranje” i “AXA Neživotno osiguranje” konstantno beleži rast prodaje, broja poslovnih partnera i zaposlenih, kaže se u zvaničnom saopštenju kompanije.

Pročitajte i ovo...