Home Vesti Udruženje banaka Srbije i UNICEF u partnerstvu o odgovornom poslovanju bankarskog sektora

Udruženje banaka Srbije i UNICEF u partnerstvu o odgovornom poslovanju bankarskog sektora

by bifadmin

Direktorka UNICEF-a za Srbiju Judita Rajhenberg i generalni sekretar Udruženja banaka Srbije dr Veroljub Dugalić potpisali su Memorandum o razumevanju između Kancelarije Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija u Srbiji i Udruženja banaka Srbije.

Bankarski sektor ima posredan i neposredan uticaj na decu i zato je važno da dečija prava budu integrisana u praksu društveno odgovornog poslovanja svih bankarskih institucija.  Deca su jedan od glavnih aktera njihovog poslovanja – kao članovi porodica njihovih zaposlenih, članovi zajednica u okviru kojih posluju, budući zaposleni, budući potrošači i poslovni lideri.

UNICEF Srbija i Udruženje banaka Srbiji će zajedno promovisati društveno odgovorno poslovanje sa fokusom na decu i organizovati finansijsku edukaciju dece i mladih kroz Inicijativu Razvoj finansijskih proizvoda i usluga prilagođenih deci.

bankarstvo deca

Partnerstvo ove dve organizacije omogućiće i da članice UBS budu redovno i detaljnije upoznate sa inicijativama i smernicama koje je pokrenuo UNICEF, kako bi omogućio finansijskim ustanovama da boje sagledaju uticaj svog poslovanja na poštovanje i podržavanje dečijih prava u kontekstu svojih tržišnih aktivnosti, razvoju, reklamiranju i prodaji finansijskih proizvoda i usluga.

Pročitajte i ovo...