Home Vesti Vip: Stabilan rast korisnika i prihoda

Vip: Stabilan rast korisnika i prihoda

by bifadmin

Vip je tokom prvih devet meseci ove godine ostvario prihod od 15,2 milijardi dinara što je porast od 15% u odnosu na isti period 2012. godine. Koristeći isto poređenje, devetomesečna dobit pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) na kraju septembra 2013. uvećana je za 40% do sume od 5,5 milijardi dinara. Vipu se pridružilo više od 1,9 miliona korisnika, tako da tržišno učešće kompanije sada iznosi 20,9%.

vip

,,Vip nastavlja da raste u svim poslovnim segmentima najviše zahvaljujući poverenju postojećih i novih korisnika koji se sve češće opredeljuju za smart uređaje i doprinose povećanju saobraćaja u našoj mreži. Od januara 2007. godine do kraja septembra 2013. godine u poslovanje smo uložili 789,9 miliona evra, uključujući i iznos za kupovinu licence. Vip je i dalje najveći grinfild investitor u Srbiji. Samo tokom prvih devet meseci ove godine investirali smo 41,6 miliona evra. Naš prioritet ostaje unapređenje kvaliteta Vip mreže i ponuda novih usluga za sve segmente korisnika’’, izjavio je Andreas Graf, direktor/CEO Vip mobile.

Kompanija zapošljava više od 900 domaćih stručnjaka čija je prosečna starost 32 godine, a usluge su dostupne na 300 prodajnih mesta širom Srbije, uključujući 78 Vip centara. Vip je član Telekom Austrija Grupe, vodeće telekomunikacione kompanije u Centralnoj i Istočnoj Evropi, koja je u prvih devet meseci ove godine ostvarila prihode od 3,13 milijardi evra. Grupa posluje u 8 zemalja regiona, zapošljava oko 16.200 ljudi i ima više od 23,8 miliona korisnika.

Pročitajte i ovo...