Home Vesti Raste broj beskontaktnih transakcija u Evropi

Raste broj beskontaktnih transakcija u Evropi

by bifadmin

Broj beskontaktnih transakcija putem MasterCard i Maestro kartica u 2013. godini se povećao više od tri puta u odnosu na 2012. godinu.

Placanje prislanjanjem kartice

Kompanija MasterCard (NYSE: MA) objavila je danas da je u periodu od godinu dana, zaključno sa decembrom 2013. godine, povećala zastupljenost svoje beskontaktne tehnologije u Evropi time što je povećan broj zemalja u kojima su kartice za beskontaktno plaćanje prihvaćene: beskontaktno plaćanje je sada dostupno u 63 zemlje širom sveta i u 34 zemlje u Evropi, uključujući i sedam novih zemalja u kojima je ovakvo plaćanje omogućeno u 2013. godini: Azerbejdžan, Finsku, Irsku, Makedoniju, Moldaviju, Crnu Goru i Holandiju. Više od 220 finansijskih institucija u Evropi izdaje MasterCard i Maestro beskontaktne kartice i uređaje i oni se mogu koristiti na skoro 2 miliona trgovačkih lokacija širom sveta, što predstavlja povećanje od preko 180% u odnosu na prethodnu godinu.

Pored stalnog porasta broja lokacija na kojima se MasterCard i Maestro beskontaktna plaćanja mogu obavljati, broj beskontaktnih transakcija u Evropi se više nego utrostručio, a ukupna potrošnja putem ovih transakcija je uvećana četiri puta u odnosu na prethodnu godinu.

Pročitajte i ovo...