Home Vesti Ubijen bankar iz Lihtenštajna, istraga u toku

Ubijen bankar iz Lihtenštajna, istraga u toku

by bifadmin

Nije čest slučaj da jedan bankar bude ubijen od strane drugog bankara. Izvršni direktor jedne privatne banke je ubijen u podzemnom parkingu sedišta svoje banke u kneževini Lihtenštajn, izveštavaju švajcarski mediji. SRF onlajn navodi da se radi o Jirgenu Friku, šefu  ‘Banke Frik’, sa sedištem u blizini Balzersa blizu švajcarske granice.

herman 00

Policija je potvrdila da je ubijen jedan 48-godišnji muškarac, ali nije navela njegovo ime. Detektivi su izjavili da je u osumnjičeni bivši menadžer bankarskog fonda, rekavši da veruju da je, po ubistvu Jirgena Frika, možda sebi oduzeo život. Osumnjičeni je Jirgen Herman, koji na svom sajtu sebe naziva“ Robinom Hudom Lihtenštajna“.

Mediji izveštavaju da je Herman godinama bio u zavadi sa Bankom Frik i Lihtenštajnskom vladom, a u vezi finansijskih pitanja. Lihtenštajnska policija saopštila je da su pronašli Hermanov pasoš i u njemu rukom pisane beleške, u kojima, uz oproštajne reči, priznaje da je on Frikov ubica.

Nađena odeća

Policija je izjavila da su psi tragači pratili trag na potezu reke Rajne, gde je pronađena Hermanova odeća. Iako je najverovatnija opcija da je Herman oduzeo sebi život, policija ulaže napore da ga pronađe. Prema izveštaju,Herman je primećen na kamerama parkinga.

Policija je ubrzo po ubistvu imenovala Hermana kao glavnog osumnjičenog napadača, upozoravajući javnost da je naoružan i opasan. Njegov automobil je kasnije pronađen napušten u selu u blizini reke Rajne, kod austrijsko – švajcarske granice.

Istražni organi ne veruju da je Herman počinio samoubistvo, kako je naznačio u svojoj „oproštajnoj poruci“ ispisanoj u pasošu. Policija je blokirala širu oblast oko tog mesta i u potrazi koristi pse i helikoptere.

BBC

Pročitajte i ovo...