/ Vesti / Alitalia i Etihad nadomak dogovora o ulaganju
BiF Analize Čitajte B&F online

Alitalia i Etihad nadomak dogovora o ulaganju

This post has already been read 848 times!

Jedna od opcija predviđa izdvajanje velikog dela Alitalijinog duga od 800 miliona evra u posebnu kompaniju. Danas je “dan odluke” o budućnosti ove talijanske avio-kompanije.

etihad 02
Alitalia i njeni poverioci požurili su da do danas definišu osnovni poslovni predlog koji za cilj ima da uveri Etihad da investira u talijanskog prevoznika, suočenog s gubicima, naveo je Rojtersu izvor koji je dobro upoznat sa situacijom.

Jedna od opcija o kojoj se raspravlja previđa izdvajanje velikog komada Alitalijinog 800 miliona evra vrednog duga u posebnu kompaniju, rekao je izvor Rojtersu, potvrđujući raniji izveštaj talijanskog dnevnog lista Il Messaggero. Plan je razmatran na sastanku u Milanu u petak s četiri talijanske banke-kreditora, uključujući UniCredit i Intesa Sanpaolo. Izvršni direktor Altalije Gabrijele Del Torči je u ponedeljak odleteo za Emirate, gde se susreo s Etihadovim šefom Džejmsom Hoganom. Prema planu s Etihadom, Alitalia će biti pretvorena u holding kompaniju, i preuzeće većinu duga ove avionske kompanije.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close