Home Vesti Komercijalna banka i Fond B92 potpisali ugovor o akciji „Zajedno za bebe”

Komercijalna banka i Fond B92 potpisali ugovor o akciji „Zajedno za bebe”

by bifadmin

Klijenti Komercijalne banke od 1. juna imaju jedinstvenu priliku da plaćanjem bilo kojom karticom svoje banke povećaju ukupan iznos koji će Banka donirati za obnovu porodilišta u Srbiji. Naime, od 1. juna za svako plaćanje koje klijenti učine na prodajnim terminalima, Komercijalna banka donira 2 dinara za obnovu i opremanje porodilišta u Srbiji. Očekuje se da će na ovaj nacin, kroz akciju „Zajedno za bebe”, u saradnji sa Fondom B92, biti donirano preko 2 miliona dinara mesečno, pošto je prosečan broj transakcija u jednom mesecu preko million.

beba

„Pozivamo klijente da, umesto gotovinom, plaćaju karticama, jer će tako direktno povećati iznos sredstava koja ce njihova banka donirati porodilištima”, izjavio je predsednik IO Komercijalne banke Ivica Smolić. „Želja nam je da svi naši klijenti, bez bilo kakvih troškova za njih, podele osećaj aktivnog učešća u jednom izuzetno značajnom društveno odgovornom projektu koji vodi njihova banka. I oni i ukupna javnost će imati stalni uvid u tačan iznos doniranih sredstava, zahvaljujući brojaču koji će biti postavljen na sajtu Banke, kao i na našim profilima na društvenim mrežama.” Prvo porodilište za koje se prikuplja novac je porodilište u Šapcu.

„Ovim se demonstrira snaga masovne solidarnosti i uključenosti kada se malim svotama po jednoj operaciji rešavaju veliki problemi dečjih zdravstvenih institucija. Verujem da ćemo uspeti tokom svakog meseca do kraja godine da proglasimo po jednu pobedu, nabavljajući svu neophodnu opremu za po jedno porodilište mesečno. U ovim teškim vremenima, to je veliki podvig”, izjavio je Veran Matić, predsednik UO Fonda B92.

Pročitajte i ovo...