Home Vesti Rast premije i pozitivne prognoze za AXA Grupu

Rast premije i pozitivne prognoze za AXA Grupu

by bifadmin

AXA Grupa, jedna od vodećih svetskih osiguravajućih kompanija u čijem sastavu u Srbiji posluje AXA Osiguranje, ostvarila je rast ukupnih prihoda od 2% u prvom kvartalu ove godine, saopšteno je u sedištu kompanije u Parizu.

AXA-Group

U prva tri meseca ove godine prihodi su dostigli 28.5 milijardi evra. Od toga je 15,8 milijardi evra premija u životnom, a 10,4 milijardi evra u neživotnom osiguranju. U oblasti upravljanja imovinom AXA Grupa ostvarila je prihod od 800 miliona evra, dok je 1,3 milijarde evra prihodovano u zajedničkim poslovima internacionalnog osiguranja u više od 56 zemalja u kojima kompanija posluje.
Istovremeno, međunarodna kreditna rejting agencija „Standard i Pur“ (Standard and Poor’s) poboljšala je rejting AXA Grupe sa A na A+, čime je još jednom afirmisana stabilnost i snaga kompanije u periodu velikih ekonomskih izazova koji su zahvatili čitav svet. Kako je naglašeno u izveštaju agencije „Standard i Pur“, u prethodne dve godine adekvatnost kapitala AXA Grupe unapređena je brže nego što je očekivano i to najviše zahvaljujući povoljnijim kretanjima na investicionom tržištu, kvalitetnom upravljanju kompanijom i održavanju prihoda na svim nivoima.

Pročitajte i ovo...