Home Vesti Uniqa isplatila štetu svim osiguranicima nastradalim od poplava

Uniqa isplatila štetu svim osiguranicima nastradalim od poplava

by bifadmin

Uniqa osiguranje isplatila je štetu svim svojim klijentima koji su bili osigurani od poplava, a za koje je do sada izvršena procena oštećenih objekata.

Svim onim klijentima koji su imali uplaćeno osiguranje od poplava kod UNIQA osiguranja, a za koje je izvršena procena štete, obeštećenja su u celosti isplaćena. Za pojedina područja koja su pretrpela najveće štete procena još uvek traje, i čim ona bude utvrđena uslediće i isplata preostalih obeštećenja. Očekujemo da će proces procene preostalih odštetnih zahteva biti okončan u najkraćem mogućem roku. Uniqa osiguranju je do sada prijavljen 521 odštetni zahtev, a isplaćena je šteta u ukupnoj vrednosti od 114.500.000 dinara.

poplave
Uniqa osiguranje svim svojim osiguranicima garantuje isplatu ugovorenih obaveza, što znači da svi građani koji su uz osnovno osiguranje stana ili kuće dodatno ugovorili i rizik poplave, mogu računati na isplatu obeštećenja.

Imovinska osiguranja spadaju u dobrovoljna osiguranja i građani za simboličan godišnji iznos mogu biti u potpunosti zbrinuti od posledica elementarnih nepogoda, kao što su poplave, bujice, visoke vode, klizišta, zemljotres. U Srbiji nepunih 7% građana ima osigurane stanove i kuće, a broj onih koji su se odlučili i da se dodatno osiguraju od poplava je još manji. Ista je situacija kada je reč i o osiguranju od zemljotresa, koje se takođe dodatno ugovara.

Pročitajte i ovo...