Home Uncategorized JTI prvi dobitnik sertifikata Investors in people u Srbiji

JTI prvi dobitnik sertifikata Investors in people u Srbiji

by bifadmin

Japan Tobacco International (JTI) prva je kompanija u Srbiji koja je dobila prestižni međunarodni sertifikat Investors in People za upravljanje ljudskim resursima. Sertifikat se dodeljuje kompaniji za sistem upravljanja ljudskim resursima, mogućnosti profesionalnog razvoja zaposlenih, kulturu i komunikaciju unutar kompanije, način na koji zaposleni prihvataju i primenjuju vrednosti kompanije, kao i za dobar odnos menadžera i zaposlenih.

JTI - Investors_in_people 640

„Dobijanje ovog sertifikata veliki je izazov za kompanije s obzirom na to da se odluka o dodeljivanju donosi nakon niza razgovora koje ocenjivači vode sa nasumično odabranim zaposlenima“, rekla je Katerina Lapšinova, direktorka ljudskih resursa u kompaniji JTI.

Ovaj sertifikat dodeljuje se u 76 zemalja, a van Velike Britanije akreditovano je samo 800 kompanija. Lapsinova otkriva da su se kao najjači aduti JTI-a izdvojili liderstvo i upravljanje ljudskim resursima, korporativne vrednosti, razvoj zaposlenih, davanje povratnih informacija i planiranje karijere. Sertifikat Investors in People dodeljuje organizacija za unapređenje biznisa, pod upravom Komisije za zapošljavanje i veštine pri Vladi Velike Britanije (UK Commission for Employment and Skills). Sertifikacija je pokrenuta 1991. godine na zahtev Vlade Velike Britanije, a sa ciljem da se poveća produktivnost privrede. Istraživanja su pokazala da kompanije koje poseduju ovaj sertifikat imaju bolje finansijske rezultate i veći profit.

Pročitajte i ovo...