Home Vesti Toshiba pokreće akciju za obnovu šuma Nacionalnog parka Tara

Toshiba pokreće akciju za obnovu šuma Nacionalnog parka Tara

by bifadmin

Kompanija Toshiba objavljuje početak kampanje za obnovu šumskih prostranstava Nacionalnog parka Tara koja su uništena u katastrofalnim požarima tokom 2012. godine. U okviru eko akcije pod nazivom „Toshiba ume da zasadi šume”, kompanija će od svakog prenosivog računara i televizora prodatog u Srbiji donirati novac za kupovinu sadnica bora ili smrče, prepoznatljivih i karakterističnih vrsta za NP Tara, po modelu „jedan uređaj – jedna sadnica”.

suma

Jedinstvena eko obeležja na Toshibinim proizvodima ukazivaće potencijalnim kupcima u prodavnicama širom Srbije na priliku da svojim izborom kvalitetnih uređaja istovremeno utiču na budućnost sopstvenog okruženja, ostavljajući trag i vrednu zaostavštinu u oblasti Zaovine Nacionalnog parka Tara, čija je gotovo trećina šuma delimično ili potpuno uništena u požaru pre dve godine. Svaki kupac Toshiba prenosivog računara ili televizora sa ovim obeležjima postaće praktično i donator jedne nove sadnice Nacionalnom parku Tara, iako ga to neće dodatno koštati.

Akcija „Toshiba ume da posadi šume“ sprovodi se u saradnji sa JP NP Tara i deo je globalnog projekta* Toshiba grupe za umanjivanje posledica globalnog zagrevanja i očuvanja biodiverziteta, u sklopu koga će korporacija do 2025. godine posaditi million i po sadnica širom sveta i na taj način obeležiti 150 godina postojanja.

Pročitajte i ovo...