Home Vesti RALU Srbija kupila 32 nova MAN tegljača

RALU Srbija kupila 32 nova MAN tegljača

by bifadmin

Kompaniji RALU Srbija uručena su 32 nova MAN TGX tegljača ekološke klase Euro 6. Cela RALU Grupa kupila je ukupno 90 najmodernijih tegljača ukupne vrednosti 6,5 miliona evra što ujedno predstavlja jednu od najvećih transakcija ovog tipa u regionu. Veći deo voznog parka obnovljen je nakon samo četiri godine, po uzoru na najviše evropske standarde upravljanja voznim parkovima.

Man tegljac sa prikolicom
„RALU Srbija od početka poslovanja veliku pažnju poklanja kvalitetu kako infrastrukture, tako i svih procesa. Transportni deo poslovanja smo razvili do vrlo visokog nivoa, a najnovija kupovina MAN-ovih vozila za nas kao i za naše klijente znači da kontinuirano unapređujemo naš vrlo visoki standard poslovanja. S MAN-om imamo kvalitetnu saradnju i sigurni smo da će ova poslednja serija tegljača, biti dodatna sigurnost našim klijentima u osiguranju kvaliteta svih roba koje prevozimo“, rekao je Vladimir Milosavljević, direktor RALU Srbija, te dodao kako je na ovaj način obnovljena većina flote u kompaniji, a broj tegljača specijalizovanih za prevoz robe u smrznutom (-25 C) i svežem režimu (0-8 C) u Srbiji sada iznosi ukupno 55, dok cela Grupa ima gotovo 190 tegljača.
Predsednik Upravnog odbora RALU logistike, Zvonimir Šćurec, ovom prilikom istakao je da grupa beleži konstantan rast i tokom godina krize. “Ove godine rast će biti dvocifren, što je pokazatelj našeg predanog i kvalitetnog rada, kojim smo se uzdigli do pozicije regionalnog lidera.” Posebno su uspešni rezultati postignuti u Srbiji, napomenuo je Šćurec, tako da se narednih godina mogu očekivati naredne investicije grupe u zemlji, s obzirom na veliki potencijal za rastom tržišta.
Inače, MAN TGX vozila ekološke klase 6 predstavljaju posljednju seriju MAN-ovih tegljača koji su još uvek malo prisutni u ovom delu Evrope. Tegljači su opremljeni sofisticiranim i najmodernijim uređajima za komunikaciju i praćenje radnih parametara vozila, stanja i temperature robe u realnom vremenu, te su povezani satelitskim sistemom za praćenje. Ujedno ova vozila zadovoljavaju zahtevna ograničenja za smanjenje štetne emisije gasova i istovremeno pružaju duži životni vek vozila.
RALU Srbija je osnovana 2010. godine i deo je RALU logistike, vodeće nezavisne regionalne logističke kompanije u segmentu hladnog lanca koja na jednom mestu pruža logističko rešenje – od preuzimanja robe do isporuke na prodajno mesto. RALU Srbija ima 81 zaposlenog, a sa 55 najmodernijih tegljača poslovanje obavlja na celom području Evrope i u Rusiji. Grupa ima više od 300 zaposlenih i 190 vozila.

Pročitajte i ovo...