Home Vesti Srbija strateško tržište NLB grupe

Srbija strateško tržište NLB grupe

by bifadmin

Uspešno poslovanje NLB Grupe u prva tri kvartala ove godine podstrek za dalji razvoj na svim tržištima, istakao predsednik NLB Grupe u okviru posete NLB banci Beograd.

PREISKAVE-NLB

U okviru regionalne posete članicama Grupe, Janko Medja, predsednik NLB Grupe posetio je i NLB banku Beograd. On je istakao da je uspešno poslovanje podstrek za dalji razvoj na svim tržištima, uključujući Srbiju koja je od posebne važnosti za NLB Grupu. Naime, u prva tri kvartala 2014. godine NLB Grupa je ostvarila 47,9 miliona evra dobiti posle obračunavanja poreza, što je povećanje od skoro 14 miliona evra u poređenju sa polugodišnjim rezultatima, rekao je Janko Medja, predsednik NLB Grupe prilikom posete NLB banci Beograd.

„Poboljšanje poslovanja unapredilo je našu poziciju i konkurentnost i ojačalo nas i učinilo otpornijim za sve izazove u poslovnom okruženju. NLB Grupa nastavlja sa implementacijom strategije koja je fokusirana na održivu profitabilnost i dalji razvoj na svim tržištima, uključujući i Srbiju koja je naše strateško tržište“, rekao je Janko Međa, predsednik NLB Grupe ovom prilikom.

Pozitivni rezultati iz NLB Grupe su veoma podsticajni i za NLB banku Beograd. „Drago nam je što u svim našim aktivnostima imamo punu podršku NLB Grupe. To nas osnažuje da i dalje budemo proaktivni na srpskom tržištu kako bi unapredili našu efikasnost i tržišnu poziciju banke. Intenzivirali smo naše poslovanje, kako bi ojačali poziciju Banke kroz inoviranu ponudu usklađenu sa potrebama srpskog tržišta“, rekao je Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB banke Beograd.

Poseta predsednika NLB Grupe, nastavak je povezivanja regionalnih tržišta na kojima Grupa posluje. Srbija ima značajan poslovni potencijal te veliki broj slovenačkih i drugih inostranih preduzeća ulaže u poslovanje na ovom tržištu. Slovenija je prisutna u Srbiji sa oko 400 investicija, a oko 25.000 ljudi radi u oko 1.600 slovenačkih preduzeća u zemlji. Prepoznajući važnost ovog tržišta, NLB Grupa želi da doprinese razvoju srpske privrede podržavajući NLB banku Beograd sa ciljem jačanja njene tržišne pozicije u narednim godinama.

Pročitajte i ovo...