Home Vesti Siemens obezbedio 157 vetroturbina za tri projekta u Južnoj Africi

Siemens obezbedio 157 vetroturbina za tri projekta u Južnoj Africi

by bifadmin

 

Siemens je obezbedio još jedan veliki ugovor za vetroelektrane u Južnoj Africi sa narudžbinom od 157 vetrogeneratora za tri projekta u južnoafričkoj provinciji Northern Cape, što je najveća narudžžbina vetroturbina do sada u Africi. Mašine kapaciteta 2.3 megavata (MW) iz Siemens G2 platforme biće instalirane u vetroelektranama Khobab, Loeriesfontein 2 i Noupoort.

Kupac, konzorcijum na čelu sa kompanijom Mainstream Obnovljiva Energija, sredinom prošle godine pustio je u rad Džefri Bej vetropark – takođe u saradnji sa sa Siemensovom divizijom Wind Power. Novi ugovor obuhvata sporazum o servisu i održavanju za period od 10 godina.

Tri vetroelektrane imaju kombinovani proizvodni kapacitet od 360 megavata. Vetroelektrane Khobab i Loeriesfontein 2, kapaciteta 140 megavata su locirane u okrugu Namakwa, dok se Noupoort vetroelektrana kapaciteta 80 MW nalazi u okrugu Umsobomvu, 400 kilometara severno od Port Elizabeta. Svi projekti biće opremljeni Siemens SWT-2.3-108 vetroturbinama sa rotorom prečnika 108 metara i tornjevima visine 99,5 metara. Instalacija turbina počela je u avgustu 2015. Puštanje ova tri projekta u rad zakazano je za period od početka 2016. do kraja 2017. godine. Tornjevi će biti nabavljeni u Južnoj Africi.

Oko 46 odsto ukupnih prihoda Siemens-a potiče od zelenih proizvoda i rešenja, zahvaljujući čemu je ova kompanija jedan od vodećih svetskih provajdera ekoloških tehnologija.

Pročitajte i ovo...