Home Vesti Softverskim rešenjem do uštede i boljeg kvaliteta vode

Softverskim rešenjem do uštede i boljeg kvaliteta vode

by bifadmin

Za potrebe vodovodnih sistema, kompanija Schneider Electric je razvila i posebno softversko rešenje Aquis koje omogućava praćenja stanja na mreži, racionalizaciju gubitaka vodovodne mreže i bolji kvalitet vode za krajnjeg potrošača.

„Veliki broj fabrika za proizvodnju vode ne zna šta se događa sa vodom kada ona napusti vodovod. Zbog starenja cevovodne mreže i iscrpljnosti izvora vode, fabrike se danas suočavaju sa gubicima u vodovodnoj mreži i padom kvaliteta vode. Konkretno, iako je Srbija zemlja sa značajnim vodnim resusima, nebriga o vodi i zastarela rešenja za kontrolu vodovodnih sistema i prečišćavanje voda predstavljaju veliki problem. S druge strane širom sveta imamo primere da fabrike voda ulažu tek 20 odsto sredstava u proizvodnju vode, dok preostalih 80 odsto ulažu se u distribucijsku mrežu“, ističu iz kompanije Schneider Electric u Srbiji.

Kako bi se postojeći problemi u vodovodnoj mreži prevazišli, važno je postojanje integrisanog alata koji pruža mnoštvo informacija o stanju vodovodnog sistema. Kompanija Schneider Electric u svojoj ponudi ima softversko rešenje Aquis, koje pruža sveobuhvatnu kontrolu vodovodnog sistema i koja može u značajnoj meri doprineti uštedi vode, kao i podizanju njenog kvaliteta.

Softversko rešenje kompanije Schneider Eectric Aquis, pruža efikasan i sveobuhvatan pregled vodovodne mreže i radnih operacija. Softver, ima uvid u kvalitet vode, njen hemijski sastav, ukus i miris, ali i omogućuje pogled na različita područja ili delove vodovodne mreže, na posebne zone ili detalje u mreži. Podaci iz sistema SCADA u Aquis dolaze u realnom vremenu i pretvaraju ga iz statičkog alata za planiranje u dinamično rešenje za donošenje odluka, integrisano u svakodnevne operacije. Time se oslobađaju i potencijali zaposlenih koji sada mogu odgovoriti na sve zahteve i pitanja potrošača.

Softver Aquis je rezultat bogatog iskustva stručnjaka kompanije Schneider Electric, dobro upućenih u upravljanje vodovodnim mrežama. Ova kompanija vodi računa o podizanju svesti o značaju vode kao resursa i svoju pažnju usmerava na kreiranje energetski efikasne zelene industrije vode, kao i na smanjenje potrošnje vode.

Pročitajte i ovo...