Home Promo Nenad Miščević novi komercijalni direktor kompanije PepsiCo Zapadn Balkan

Nenad Miščević novi komercijalni direktor kompanije PepsiCo Zapadn Balkan

by bifadmin

Kompanija PepsiCo imenovala je Nenada Miščevića na poziciju komercijalnog direktora za područje Zapadnog Balkana, a koje obuhvata poslovanje u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Miščević na ovu poziciju dolazi sa pozicije menadžera za prodajne strategije, razvoj poslovanja i marketing u prodajnim objektima (Sales Strategy, New Business Development and Trade Marketing Manager) u kompaniji PepsiCo Zapadni Balkan. Imenovanjem Nenada Miščevića, po prvi put od ulaska PepsiCo-a na tržište Zapadnog Balkana 2008. godine, kompanijom rukovodi lokalni kadar.

Nenad Miščević poseduje više od sedam godina iskustva na različitim komercijalnim pozicijama na tržištima Srbije i Bosne i Hercegovine. Značajnu ulogu je imao u postavljanju visokih standarda u rezultatima prodaje, uvođenju inovacija i uspešnom ostvarivanju prodajnih strategija. Značajnim unapređenjima i upravljanjem profitabilnim inicijativama kod kupaca, Nenad Miščević je doprineo da poslovna jedinica PepsiCo Zapadni Balkan dobije IS&OP platinum sertifikat u 2016. godini, ostvarujući izvrsnost poslovnog procesa i obezbeđujući sigurnu putanju rasta poslovanja kompanije. Nenad Miščević je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Michalis Orfanoudakis, dosadašnji komercijalni direktor kompanije PepsiCo Zapadni Balkan, nakon 10 godina se vraća u Atinu. U prethodnih pet godina zahvaljujući odgovarajućoj strategiji i kreiranju poslovnih mogućnosti, uspeo je da iskoristi pun potencijal poslovanja na tržištu Zapadnog Balkana. On će svoju skoro 20 godina dugu karijeru nastaviti angažovanjem na regionalnim projektima tržišta šireg Balkana i Centralne Evrope.

Na tržištu Zapadnog Balkana kompanija PepsiCo posluje kroz kompaniju Marbo Product u čijem vlasništvu su brendovi Chipsy, Clipsy, Pardon i Gud. PepsiCo Zapadni Balkan zapošljava više od 1200 ljudi i ima proizvodne linije u Magliću, kod Bačkog Petrovca i Laktašima u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i ovo...