Home Promo Pančevačka Škola karikature stvara umetnike i pomaže bolesnim drugarima

Pančevačka Škola karikature stvara umetnike i pomaže bolesnim drugarima

by bifadmin

Letnju školu karikature u pančevačkom Gradskom parku pohađalo je tokom jula oko četrdesetoro dece, a čak nije bilo mesta za sve zainteresovane. Nekoliko učenika Škole karikature je već dobijalo i nagrade za svoje radove. „Cilj naše Škole je da, pre svega, naučimo decu da kreativno razmišljaju. A napredak u crtanju dolazi u hodu“, objašnjava za sajt Bif.rs Nikola Dragaš, ilustrator, karikaturista, ali i učitelj u pančevačkoj Školi karikature.

Školu već drugu godinu zaredom organizuje Dom omladine Pančevo, na inicijativu direktorke Marije Jević, a u samom početku bila su uključena deca iz četiri okolna sela – Dolova, Brestovca, Kačareva i Jabuke – u kojima su organizovane tromesečne školice. Vremenom se ta inicijativa razvila izvan svih očekivanja, kaže naš sagovornik.

Za naredni period Dragaš najavljuje jesenju Školu karikature, u kojoj će polaznici biti podeljeni u dve grupe, naprednu i početničku. „Sa pokazanom željom i interesovanjem, ovim tempom za jedno 10-15 godina Pančevo će dobiti nekoliko istaknutih umetnika na polju ilustracije i karikature“, naglašava Dragaš.

Prošlog vikenda je u Gradskom parku održana i humanitarna izložba, gde su deca koja pohađaju Školu karikature prodavala svoje radove za pomoć svom malom drugaru Vladimiru Đorđeviću, koji boluje od ciste na mozgu i mora da se podvrgne trećoj po redu operaciji. Svi koji žele da pomognu nezavisno od ove akcije mogu da izvrše uplate na račun Siniše Đorđevića broj 340-32110017-94 „Erste banke”, sa naznakom „Pomoć za Đorđević Vladimira”. Adresa: Kej Radoja Dakića 3/15, 26000 Pančevo. Za uplate iz inostranstva aktivan je devizni račun broj: iban: RS35340764316401299932 SIF-kod je GIBARS22

Pročitajte i ovo...