Home Promo Banca Intesa izabrala najuspešnije poljoprivrednike u 2017. godini

Banca Intesa izabrala najuspešnije poljoprivrednike u 2017. godini

by bifadmin

Banca Intesa je proglasila pobednike takmičenja za najuspešnije poljoprivredne proizvođače na konkursu Intesa Farmer 2017. Robert Silađi iz Bajše kod Bačke Topole osvojio je prvo mesto u kategoriji Intesa Stočar, dok je Vladimir Ostojić iz Sremske Mitrovice pobednik u kategoriji Intesa Ratar. Dušan Petrović iz Gospođinaca kod Žablja bio je najuspešniji u kategoriji Intesa Povrtar, dok je Zorica Kovačević iz Čerevića kod Beočina odnela pobedu u kategoriji Intesa Voćar, a Stevica Marković iz Brestovca kod Leskovca u kategoriji Slow Food proizvođač. Banca Intesa će pobednike konkursa nagraditi studijskim putovanjem na međunarodni sajam poljoprivrede Agritech 2018 koji se održava u Tel Avivu od 8. do 10. maja 2018. godine.

Na peti ciklus Intesa Farmer konkursa prijavilo se više od 600 poljoprivrednika. Pobednike je odabrala stručna komisija koja se u radu rukovodila opštim kriterijumima koji uključuju godišnje rezultate ostvarene kroz poljoprivrednu proizvodnju, posedovanje sopstvenih prostora za skladištenje, uključenost članova porodice u proizvodni proces, kao i uspostavljenu saradnju sa Banca Intesa. U kategoriji Intesa Ratar dodatni kriterijum predstavlja upotreba moderne i energetski efikasne mehanizacije, a u kategoriji Intesa Voćar implementiran sistem navodnjavanja, protivgradne zaštite, kao i posedovanje sertifikovanih sadnica. Dodatni kriterijum u kategoriji Intesa Stočar je uzgoj rasnih grla stoke, a u kategoriji Intesa Povrtar mogućnost proizvodnje u zatvorenom prostoru što iziskuje staklenik, plastenik ili folijarnu proizvodnju.

Stručni žiri činili su Predrag Milenović, direktor Sektora za poslovanje sa malim biznisom Banca Intesa, Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje prodajom registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima Banca Intesa, Vojislav Živanović, menadžer za sponzorstva, donacije i događaje Banca Intesa, Biađo Karano (Biagio Carrano), predsednik Udruženja Slow Food konvivijuma u Srbiji i Goran Đaković, glavni urednik časopisa Agrobiznis magazin.
Banca Intesa je jedna od vodećih banaka na domaćem tržištu u pogledu podrške poljoprivredi.

Od 2008. godine, od kada posluje u ovom segmentu, banka je registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima pružila kreditnu podršku od ukupno 240 miliona evra. Tokom prva tri kvartala 2017. godine, Banca Intesa je registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima odobrila gotovo 32 miliona evra kredita, što predstavlja rast od 19 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Pročitajte i ovo...