Home Promo Unapređivanje zaštite podataka u cloud-u pomoću Backup Exec rešenja

Unapređivanje zaštite podataka u cloud-u pomoću Backup Exec rešenja

by bifadmin

Veritas Technologies, lider u upravljanju podacima u multi-cloud okruženjima, danas je objavio značajna unapređenja svog Backup Exec-a, rešenja za unifikovanu zaštitu podataka za virtuelna, fizička i multi-cloud okruženja, koja koriste mala i srednja preduzeća širom sveta.

Sve više malih kompanija i organizacija koje rastu okreće se tehnologijama “oblaka” za podršku u digitalnoj transformaciji, sa primenom softvera kao usluge (SaaS) i korišćenjem privatnog “oblaka” za skladištenje. Obe stavke su korišćene u visokom procentu, većem od 40%, sudeći po izveštaju IDC-a. Pa ipak, kako organizacije svih veličina sele svoje podatke i radne zadatke na infrastrukturu “oblaka”, tako se suočavaju sa velikim izazovima, među kojima je i nemogućnost vizualizacije i zaštite podataka skladištenih kako na internim skladištima, tako i u složenim multi-cloud i hibridnim okruženjima.

Novi Veritas Backup Exec uvodi pretplatnički model za glatko usvajanje cloud tehnologije i pruža bolje uvide u nestrukturirane podatke i omogućava njihovu bolju vidljivost u realnom vremenu. Dodatno, Backup Exec korisnici će uskoro biti u prilici da vizuelizuju svoje zaštićene podatke primenom Veritas Information Map rešenja, omogućavajući im da imaju pristup dinamičkoj, u realnom vremenu ažuriranoj slici podataka.

Uz pomoć novih Veritasovih opcija licenciranja zasnovanih na pretplatničkom modelu, u trajanju od jedne do tri godine, korisnici Backup Exec rešenja od danas imaju izuzetno veliki izbor i dodatnu fleksibilnost pri instaliranju rešenja za zaštitu podataka u svojim organizacijama.

Kroz model pretplate na softver, organizacije će moći da optimizuju troškove bekapovanja birajući opciju zaštite podataka koja je idealno prikladna njihovim sadašnjim potrebama. Kako se njihove poslovne potrebe budu menjale, moći će da lako prilagode i prošire pretplate po potrebi. Uz to, korisnici pretplate će imati trenutni pristup ažuriranjima proizvoda i novim mogućnostima, sve dok su im licence aktivne.

Korisnici mogu da izaberu između tri već dostupne pretplatničke licence za Backup Exec: Bronze, Silver ili Gold – u zavisnosti od svojih potreba za zaštitom podataka.

Opremanje korisnika Backup Exec rešenja mogućnošću globalne vidljivosti podataka

Najnovija integracija Information Map rešenja, dostipna kao deo Information Map-a, u dolazećim tromesečjima pružiće korisnicima interaktivni, u realnom vremenu ažurirani uvid u nestrukturirane podatke. Uz dodatak vizualizacije podataka koje štiti Backup Exec, korisnici koji takođe imaju pravo na Information Map će moći da iskoriste prednosti konektora za Information Map, da bi vizualizovali podatke koji se nalaze na nekom od 23 podržana tipa izvora podataka, kako interno, tako i u “oblaku” smeštenih skladišta podataka.

Na osnovu ovog novog nivoa obaveštenosti, korisnici će moći da u većoj meri donose informisane odluke po pitanjima skladištenja, identifikuju oblasti rizika i kvalitetnije izaberu koje podatke da zadrže, a koje da presele ili obrišu. Ova integracija će takođe pomoći klijentima da usaglase svoje poslovanje s striktnim propisima zaštite privatnosti podataka širom sveta, uključujući i dolazeću EU regulativu u vidu General Data Protection Regulation (GDPR) – opšte regulative za zaštitu podataka.

“U doba priprema za čvršće nove zakone, kakav je i GDPR, organizacije pokušavaju da organizuju svoju infrastrukturu da ima smisla u pogledu propisanih zahteva i da bi izbegli teže kazne,” kaže Arkana Venkatraman, analitičar za skladištenje podataka u organizaciji IDC European Datacenter Research. “Naše istraživanje je otkrilo da zaštita podataka, bezbednost i usaglašenost sa regulativom je IT investicija najvišeg prioriteta kod malih i srednjih organizacija (za 34% ispitanika), kao i kod velikih preduzeća (36% ispitanika).”

Unapređivanje zaštite podataka u cloud-u pomoću Backup Exec rešenja

Ove inovacije se zasnivaju na nizu ključnih unapređenja Backup Exec-a koja dalje optimizuju upravljanje podacima u svetu multi-cloud rešenja. Deduplikacija na “oblak” doprinosi smanjenju korišćenja kapaciteta mreže i skladišta, pa može rezultovati bržim, efikasnijim bekapovanjem.

Backup Exec korisnici mogu koristiti S3-kompatibilno cloud skladište kao jeftino odredište za bekap bez potrebe za nabavkom dodatnih licenci. CloudConnect Optimizer automatski otkriva i ispravlja promenljivosti u podešavanju bekapa, pomažući korisnicima Backup Exec rešenja da optimizuju dostupne mrežne kapacitete pri bekapovanju.

“Mala i srednja preduzeća će nastaviti da šire podatke na virtuelnim, fizičkim i multi-cloud okruženjima i zaštita podataka će postajati složenija sa porastom obima podataka stopom od 33 procenata svake godine,” kaže Simon Jelley, GM za Backup Exec u kompaniji Veritas.

Gartner je imenovao kompaniju Veritas Technologies liderom za 2017 izdanje Gartnerovog magičnog kvadranta u oblasti bekapovanja i oporavka podataka za data centre. Veritas Technologies je takođe naveden kao tehnološki dobavljač sa najvišim tržišnim udelom u domenu softvera za bekapovanje i povraćaj podataka među vodećim dobavljačima širom sveta, tokom perioda 2015-2016.

Pročitajte i ovo...