Home Promo Najveća bugarska farmaceutska kompanija Sopharma Trading širi svoje poslovanje u Srbiji

Najveća bugarska farmaceutska kompanija Sopharma Trading širi svoje poslovanje u Srbiji

by bifadmin

Sopharma Trading, najveća bugarska kompanija po ostvarenim prihodima u farmaceutskom sektoru, spremna je da proširi svoje poslovanje na srpskom tržištu i postane strateški investitor u regionu.

Izvršni direktor Sopharma Trading Group Dimitar Dimitrov i izvršni direktor kompanije u Srbiji Miloš Ristić danas su izvestili medije i farmaceutsku strukovnu zajednicu o strateškom planu kompanije. Kao inovator u ključnim segmentima farmaceutskog tržišta – veleprodaji, maloprodaji, medicinskoj opremi itd. – Sopharma Trading planira da implementira svoj model poslovanja u Srbiji i celom regionu.

U sklopu planiranog ostvarivanja kontinuiranog dinamičnog rasta kompanija je započela regionalnu ekspanziju pre tri godine otvaranjem prve poslovne jedinice u Beogradu, s fokusom na ekskluzivne brendove namenjene očuvanju zdravlja i lepote. Godine 2017. kompanija je postala većinski vlasnik firme Lekovit, što je prvi korak ka postizanju vodeće nacionalne pozicije. „Prvi korak je da postanemo lideri u Srbiji značajnim širenjem poslovanja i logističkog potencijala. Ovakav model razvoja poslovanja koristiće se kao osnov regionalne ekspanzije, jer Sopharma Trading posmatra ceo region Istočne Evrope, a posebno Balkan, kao izuzetnu priliku za rast”, naveo je Dimitar Dimitrov.

Pročitajte i ovo...