Home Promo Huawei objavio finansijski izvestaj za prvu polovinu 2019. godine Porast prihoda od 23.2%

Huawei objavio finansijski izvestaj za prvu polovinu 2019. godine Porast prihoda od 23.2%

by bifadmin

Kompanija Huawei objavila je poslovne rezultate za prvu polovinu 2019. godine. Ostvaren je prihod od 401.3 milijarde CNY, što je za 23.2 % više u odnosu na isti period prošle godine. Neto profitna marža kompanije za prvu polovinu 2019. godine iznosi 8.7%.

Prema rečima predsednika kompanije Huawei – Liang Hua – poslovanje tokom prve polovine 2019. godine je stabilno. Zajedno sa efektivnim menadžmentom i odličnim učinkom prema svim finansijskim indikatorima, kompanija Huawei je zabeležila uspešno poslovanje u prvoj polovini 2019. godine.

U Huawei carrier business, ostvaren je prihod od prodaje u iznosu od 146.5 milijardi CNY, sa stabilnim rastom u proizvodnji i isporuci opreme za wireless mreže, optički prenos, kao i prenos podataka, informacione tehnologije i drugih domena. Do sada, kompanija Huawei je obezbedila 50 komercijalnih 5G ugovora i isporučila više od 150 hiljada baznih stanica na tržištima širom sveta.

Huawei enterprise business u prvoj polovini godine ostvario je prihod od 31.6 milijardi CNY. Kompanija Huawei nastavlja da unapređuje svoj portfolio u nekoliko domena u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, uključujući: cloud, veštačku inteligenciju, mreže u kampusima, centre za obradu podataka, internet stvari (eng. Internet of Things), i inteligentno računarstvo (eng. intelligent computing). Kompanija je ostala veran dobavljač vladi i komunalnim preduzećima, kao i kupcima u komercijalnim sektorima poput finansija, transporta i automobilske industrije.

Huawei consumer business, u prvoj polovini godine ostvario je prihod od 220.8 milijardi CNY. Isporuka Huawei pametnih  telefona (uključujući i Honor telefone) dostigla je 118 miliona jedinica, čak 24% više u odnosu na prethodnu godinu. Kompanija je takođe zabeležila veliki rast u isporuci tableta, računara i prenosivih uređaja. Huawei nastoji da proširi svoj ekosistem uređaja kako bi svojim korisnicima pružio najkvalitetnije korisničko iskustvo. Do sada, ekosistem Huawei Mobilnih Servisa ima preko 800 hiljada registrovanih programera i 500 miliona korisnika na globalnom nivou.

„Prihodi su veoma brzo porasli tokom maja. Uzimajući u obzir temelje koje smo postavili tokom prve polovine godine, nastavljamo sa rastom, čak i nakon što smo se našli na listi zabranjenih. To ne znači da neće biti poteškoća pred nama. Biće ih, ali one mogu samo kratkoročno uticati na porast naših prihoda. Ipak, mi se držimo svoje putanje. Sigurni smo u ono što nam nosi budućnost i nastavićemo sa svojim ulaganjima onako kako je planirano – uključujući investiciju od 120 milijardi CYN u istraživanje i razvoj. Premostićemo trenutne izazove i sigurni smo da će Huawei dostići novi nivo rasta, kada sve loše ostane iza nas“, izjavio je Liang.

Finansijski podaci u ovom izveštaju predstavljaju nerevdirane cifre, sastavljene u skladu sa Međunarodnim standardom finansijskog izveštavanja.

Konvertovano u američke dolare (USD) korišćenjem tržišne stope na kraju juna 2019, USD1.00 = CNY6.8785.

Pročitajte i ovo...