Home Promo Startap Abstract pobednik drugog Elevator lab challenge-a

Startap Abstract pobednik drugog Elevator lab challenge-a

by bifadmin

Startap Abstract koji razvija proizvod u oblasti sajber bezbednosti, pobedio je na sinoćnjem izdanju takmičenja Elevator Lab Challenge u organizaciji Raiffeisen Bank Internationala, koji lokalno realizuju Raiffeisen banka i Startit. Pobednik je sa sobom poneo nagradu od 5.000€ i plasman u polu-finale ovog takmičenja gde će se boriti sa najboljim startapima iz Centralne i Istočne Evrope.

Takmičenje Elevator Lab Challenge okupilo je osam najboljih startapa iz oblasti finansijskih tehnologija u Srbiji, koji su izabrani u detaljnom procesu selekcije i koji su imali priliku da svoje biznise predstave pred stručnim žirijem i publikom. Tim Abstracta razvija platformu za procenu sajber rizika trećih lica za finansijske institucije, a već imaju klijente koji koriste njihov proizvod.
Pored pobedničkog tima, publici i žiriju su se predstavili timovi Tenderly, Plativoo, Paušal, Ipification, Invoicing box, Platindo Score i ZWEBB. Žiri koji je doneo odluku o pobednicima je okupio predstavnike Raiffeisen banke i stručnjake iz tehnološke i fintech industrije: Petar Jovanović, zamenik predsednika izvršnog odbora Raiffeisen banke, Dimitar Dilov, član izvršnog odbora za upravljanje rizikom Raiffeisen banke, Ivan Bjelajac, suosnivač i CEO MVP Workshopa, Nebojša Đurđević, CEO Inicijative Digitalna Srbija, i Marija Ilić, suosnivačica i CPO kompanije TwoDesperados.
Ovo je druga godina kako se takmičenje Elevator Lab Challenge organizuje u Srbiji, ali prva godina u kojoj je takmičenje podignuto na regionalni nivo tako da se pored Beograda dešava i u Sarajevu i Zagrebu. Najbolji startapi sa sva tri takmičenja će se boriti za titulu regionalnog pobednika na finalu u Beogradu, 3. septembra u Bitef teatru.

Regionalni Elevator Lab challenge sprovodi Raiffeisen banka uz podršku organizacija Startit, HUB385, HUB387, Heapspace, Networks.ba i Digitalizuj.me.

Pročitajte i ovo...