Home Promo EBITDA Mercator dostigla 83 miliona evra

EBITDA Mercator dostigla 83 miliona evra

by bifadmin

U prvoj polovini 2019. godine Mercator Grupa je povećala svoje prihode za 0,4% u odnosu na isti period prošle godine, odnosno na 1.06 milijardi EUR. Mercator Grupa je prvih šest meseci tekuće godine završila sa neto rastom profita od 58,4% ili 2,358 miliona EUR. EBITDA Mercator Grupe u prvoj polovini 2019. godine dostigla je 83 miliona EUR.
U prvih šest meseci 2019. godine, Mercator Grupa je bila veoma uspešna u realizaciji ciljeva utvrđenih u njenoj poslovnoj strategiji, kao i u pogledu svog finansijskog i poslovnog restrukturiranja. Istovremeno, ostvareni su i ključni ciljevi vezani za smanjenje zaduženosti i znatno je poboljšan profil dospelosti njenih finansijskih obaveza. U poređenju sa istim periodom prošle godine, neto finansijski dug smanjen je za više od 152 miliona EUR.
Mercator Grupa je u procesu realizacije najveće investicije u istoriji kompanije, a u planu je širenje logističkih kapaciteta, kao i širenje prodajne mreže u Srbiji. Tržište Srbije Mercator Grupa vidi kao potencijal za rast kroz akvizicije i kroz konsolidaciju maloprodajne industrije.

Pročitajte i ovo...