Home Promo Data Science Conference – posetite najveću Evropsku konferenciju posvećenu nauci o podacima u Beogradu

Data Science Conference – posetite najveću Evropsku konferenciju posvećenu nauci o podacima u Beogradu

by bifadmin

Data Science Conference (DSC) će se održati 19-20. novembra u hotelu Hyatt Regency u Beogradu organizovan od strane Instituta savremenih nauka (ISN). Tokom dva dana, Beograd će biti epicentar data science-a — učesnici će imati priliku da slušaju 66 govornika, učestvuju na više od 70 tehničkih tutorijala i unapređuju veštine kroz radionice. Više od 1500 učesnika se očekuje iz preko 40 zemalja širom sveta, što Data Science Konferenciju čini jednu od najvećih Evropskih konferencija.

Ovog novembra možete da očekujete sjajne Keynote govornike.

Erin LeDell iz kompanije H2O.ai će podeliti svoje iskustvo o razvoju otvorenih platformi za AI & ML  modelovanje. Tarry Singh iz kompanije deepkapha.ai će se fokusirati na AI i praktične primere kako da korišćenjem AI učinimo svet boljim mestom. Peter Morgan iz kompanije Deep Learning Partnership će govoriti o veštačkoj intelgenciji opšte namere (eng. AGI) i gde nas može odvesti. Sotiris Ioannidis iz FORTH-ICS će govoriti na kako deljenje podataka između privatnih kompanija i istaživačkih centara i kako se ista može praktično monetizovati. John Laban iz Open Compute Project Foundation, će govoriti kako OCP može poboljšati koncept Big Data i mašinskog učenja. Natali Delic iz kompanije VIP mobile, će govoriti o primeni nauke o podacima u poslovanju u kompaniji za telekomunikacije. Više informacija o ostalim govornicima možete pronaći na sajtu konferencije.

Program konferencije je podeljen u 5 paralelnih trekova i pokriće širok spektar tema poput Artificial Intelligence, Machine Learning, Business Intelligence, Data Visualisation, Digital Transformation, Big Data and Engineering kao i mnogih drugih. Govori će biti podeljeni na početni, srednji i napredni nivo. Posetioci će takođe moći da biraju koji tip govora žele da posete: tehnički, biznis ili akademski tip.

Svaki učesnik uz kartu dobija priliku da učestvuje na bar jednom besplatnom tehničkom tutotijalu (16-18.11.). Neke od oblasti koje će biti pokrivene su: početni i napredni tutorijali o data vizualizaciji pomoću Tableau-a, korišćenje Apache Hadoop-a, osnove veštačke inteligencije (AI), prediktivne analize, mašinsko učenje u Python-u i R-u kao i mnoge aktuelne oblasti.

Pročitajte i ovo...