Home Promo Kompanija Nectar osnovala Nije svejedno fondaciju

Kompanija Nectar osnovala Nije svejedno fondaciju

by bifadmin

Kompanija Nectar, lider u preradi voća i proizvodnji voćnih sokova u Srbiji i u regionu, osnovala je “Nije svejedno” fondaciju čiji će fokus biti na projektima sa ciljem povećanja nataliteta u Srbiji, povratku dece prirodi i edukaciji i osnaživanju mladih iz oblasti agrarnog poslovanja. Prvi konkretan projekat fondacije u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, biće osnivanje savetovališta za vantelesnu oplodnju u domovima zdravlja i otvaranje centra za vantelesnu oplodnju kao i uspostavljanje besplatnog nacionalnog broja na kojem će građani moći da dobiju sve neophodne informacije i psihološku podršku u ovom procesu.
Ana Radun, zamenica generalnog direktora kompanije Nectar i predstavnik porodice Radun koja je od osnivanja 100% vlasnik kompanije, obratila se skupu kao Upravitelj fondacije i predstavila prvi projekat.
“Kao porodična kompanija koja postoji pune dve decenije, verni smo Nije svejedno filozofiji poslovanja i rukovodimo se ključnim rečima zdravo, kvalitetno, domaće. Društveno odgovorno poslovanje je uvek bila naša dodatna aktivnost, a sada, osnivanjem “Nije svejedno” fondacije želimo da na strateški i kontinuiran način ostavimo trag u oblastima u kojima možemo najviše da doprinesemo svojim trudom, sredstvima, znanjem i iskustvom”, rekla je Ana Radun napredstavljanju Nije svejedno fondacije.
Svaki šesti par u Srbiji ima problem da prirodnim putem dobije potomstvo. Akcijom “Nije svejedno kad bebe dolaze”, zajedno sa Ministarstvom zdravlja, kompanija Nectar je rekonstruisala odeljenje za vantelesnu oplodnju klinike GAK Narodni front, i stvorila uslove da se višestruko poveća broj parova koji će imati šansu da ovaj proces obave u svojoj zemlji. Fondacija zajedno sa Ministarstvom, nastavlja delovanje u ovoj oblasti otvaranjem savetovališta za parove pri domovima zdravlja, ali i otvaranjem besplatnog nacionalnog broja za sve kojima je potreban savet ili prihološka pomoć a napravljen je i vodič za vantelesnu oplodnju koji će biti distribuiran u sve domove zdravlja. Uskoro će biti obezbeđeno i vozilo kojim će stručna lica moći da dođu i do onih kojima ova vrsta informacije ili stručnosti nije lako dostupna. Fondacija je uvezalasve činioce u ovaj projekat – Ministarstvo zdravlja, Udruženje “Šansa za roditeljstvo”, Centar za mentalno zdravlje Grada Beograda.Na događaju su predstavljene i druge dve oblasti u kojima će Fondacija razvijati čitav niz projekata i programa usmerenih na povratak prirodi koji će omogućiti deci da što više vremena provedu u prirodi, i na edukaciju u oblasti agrarnog poslovanja, kako bi se podelila znanja i kroz prakse i stipendije iz ove oblasti.

Pročitajte i ovo...