Home Promo reko 20 miliona proizvoda domaće dečje hrane iz fabrike u Dobanovcima za mališane širom Evrope

reko 20 miliona proizvoda domaće dečje hrane iz fabrike u Dobanovcima za mališane širom Evrope

by bifadmin

Baby Food Factory, domaća fabrika dečje hrane, za godinu dana poslovanja plasirala je preko 20 miliona proizvoda na tržišta Jugoistočne Evrope i Rusije. Savremena fabrika dečje hrane, koja je svoja proizvodna postrojenja pokrenula u novembru 2018. godine, kao najveća domaća investicija, ovakvim rezultatima dala je značajan doprinos vraćanju srpske industrije dečje hrane na mesto koje zaslužuje, ali i poboljšanju izvoznih potencijala u ovom segmentu.
Više od  deset miliona pirea, pet miliona tečnih žitnih kaša, preko tri miliona suvih žitnih kaša i milion ukusnih i zdravih sokića koje fabrika proizvodi pod sopstvenim brendom Nutrino, našlo je put do najmlađih konzumenata na tržištima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije i Makedonije, a početkom 2020. planiran je i ulazak na tržište Evropske Unije i Afrike.
„Baby Food Factory je opremljena visokoefikasnom tehničko-tehnološkom opremom velikih proizvodnih kapaciteta, što nam omogućava proizvodnju i plasman naših proizvoda i van okvira Evrope,  a kroz nastavak ulaganja u proizvodne potencijale, proširivaćemo i postojeći asortiman. Za samo godinu dana prešli smo put od potpuno nepoznatog, novog domaćeg brenda na tržištu, do brenda kojem roditelji veruju i redovno kupuju. Udeo Nutrina u tržištu dečje hrane je za samo 10 meseci prema zvaničnim A.C. Nielsen podacima dostigao već 17%, i raste, a u pojedinim kategorijama nalazimo se u samom vrhu, zajedno sa velikim, globalnim proizvođačima koji su dugi niz godina prisutni na ovdašnjem tržištu. Reč je o izuzetnom uspehu za domaću proizvodnju i činjenici da je Srbija dobila kvalitetan brend dečje hrane, kojim možemo da se ponosimo“, istakla je Milena Cvetković, izvršni direktor kompanije Baby Food Factory.
Širenje tržišta i poslovni rast pratilo je i povećanje broja zaposlenih, pa je u prvoj godini poslovanja tim fabrike povećan za 96 visoko-kvalifikovanih stručnjaka različitih profila, čime Baby Food Factory danas upošljava više od 170 ljudi.
Ono što fabriku u Dobanovcima svrstava u rang najsavremenijih svetskih fabrika i čini jedinstvenom u regionu je oprema koja garantuje proizvodnju u skladu sa najvišim standardima kvaliteta i bezbednosti dečje hrane. Čitava fabrika, urađena je u takozvanim „panelima čistih soba“, koji su uslov u farmaceutskoj industriji i operacionim salama, gde je čistoća od presudne važnosti i predstavljaju uslove koji su iznad standarda u proizvodnji dečje hrane.
Sirovine koje se koriste odobrene su za proizvodnju dečje hrane po najstrožim evropskim kriterijumima, dok je portfolio proizovoda kreiran tako da zadovolji nutritivne potrebe svake faze razvoja deteta. Ovim je fabrika, između ostalog, u svojoj prvoj godini zaslužila i međunarodno priznate potvrde kvaliteta i bezbednosti kroz najviše sertifikate – HACCP, ISO 9001:2015 i FSSC 22000. Sve to kao rezultat ima sigurnost roditelja da svojoj deci daju najbolje.
Baby Food Factory proizvodi kompletan asortiman dečje hrane koji čine suve žitne kaše, tečne žitne kaše – Mlekce, sokići i  pirei u staklenoj ali i novoj, mekanoj pauč ambalaži.

Pročitajte i ovo...