Home Promo Saradnja akademskog i korporativnog sektora u cilju većeg zapošljavanja mladih

Saradnja akademskog i korporativnog sektora u cilju većeg zapošljavanja mladih

by bifadmin

„AmChamps okuplja najbolje studente i menadžere i doprinosi povezivanju sa vodećim ljudima poslovne zajednice u Srbiji i stručnjacima iz domaćih i međunarodnih kompanija. Ovim programom jačaju se liderski potencijali mladih menadžera, dok studenti stiču dragocena iskustva i unapređuju znanja i veštine“, izjavila je Jelena Pavlović, predsednica UO Američke privredne komore u Srbiji na svečanosti povodom otvaranja sedmog ciklusa edukativnog programa „AmChamps – Mladi lideri promena“.

“Ovaj program je prilika za iskustvo u kome ćete doći do najbolje verzije sebe, a kada bi bio deo formalnog obrazovanja, kompanije bi dobijale obaveštene i motivisane zaposlene koji tačno znaju šta se od njih očekuje i šta mogu da dobiju od svojih poslodavaca. Budite otvorenog uma i hrabri, jer to je deo uspeha svake saradnje”, poručila je Ivona Simić, savetnica za ljudske resurse u Kabinetu predsednice Vlade Republike Srbije na ceremoniji otvaranja programa, na kojoj se prisutnima obratio i Nikolaos Dimiatriadis, regionalni direktor kancelarije Univerziteta Sheffield.

AmChamps je jedinstveni edukativni program namenjen najperspektivnijim studentima završnih godina Univerziteta u Srbiji i mladim menadžerima kompanija članica Američke privredne komore. Sedmu godinu za redom učesnici će kroz rad u mentorskim parovima poboljšati svoja znanja, razviti mentorske veštine i proširiti svoje poslovne kontakte. Učesnici će tokom godinu dana zajedničkog rada prisustvovati radionicama i predavanjima na kojima će raditi na konkretnim zadacima i projektima i dobiti dragocene savete.

Na otvaranju programa održana je sesija brzog upoznavanja tokom koje je svakom studentu dodeljen mentor. Sedmu generaciju programa čini 25 pažljivo odabranih studenata i isto toliko mladih menadžera najuspešnijih kompanija u Srbiji. Program je takmičarskog karaktera, a najbolji polaznici dobijaju vredne nagrade poput stipendije za MBA i Master studije na Univerzitetu Sheffield.

Proglašeni pobednički projekti AmChamps programa za 2019.

U finalnom takmičenju šeste generacije AmChamps, održanom 16. januara, pobednici su Ivana Ljubičić, mentor iz Algotech-a, zajedno sa svojim mentijem, Jovanom Živaljevićem studentom Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Svi finalisti programa dobili su nagrade – Ivana, kao najbolji mladi menadžer i najuspešniji mentor stipendiju za Executive MBA studije na Univerzitetu Sheffield, dok će Jovan kao najbolji student polaznik dobiti stipendiju za pohađanje master studija na City College-u tog univerziteta u Solunu. Ostala dva finalna para nagrađena su polovinom stipendije za pomenute studijske programe.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar