Home Promo Coming Cloud bogatiji za rešenje upravljanju aplikacijama – Kubernetes

Coming Cloud bogatiji za rešenje upravljanju aplikacijama – Kubernetes

by bifadmin

Bavite se razvojem aplikacija? Planirate ili ste već počeli da koristite mikroservise, cloud native arhitekturu i kontejnere? Ne znate kako da efikasno upravljate pomenutim tehnologijama?

Jedno od najpopularnijih rešenja za upravljanje kontejnerima je, zahvaljujući kompaniji COMING, cloud provajderu u Srbiji, sada dostupno i domaćim firmama!

Šta su kontejneri i čemu zapravo služe?

Kontejneri su pre svega namenjeni pakovanju aplikacija, a softverska rešenja organizovana na ovaj način su nezavisna od ostatka infrastrukture.

Osnovna karakteristika kontejnera je njihova nepromenljivost pa programi bez ikakvih izmenarade isto u svim okruženjima – development, test ili produkciji.

Međutim, razvoj modernih aplikacija nametnuo je potrebu za korišćenjem nekoliko kontejnera koji su međusobno zavisni i razmenjuju informacije. Osim toga, oni bi istovremeno trebalo da budu skalabilni i “otporni na otkaze” pa ukoliko se jednom kontejneru nešto dogodi, drugi može da ga zameni čime se osigurava neometan rad servisa. U pomenutim okolnostima, postavlja se pitanje kako upravljati takvim aplikacijama i tolikim brojem kontejnera? Odgovor je – upotrebom Kubernetes-a.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar