Home Promo IKEA Srbija izbacila jednokratne plastične proizvode

IKEA Srbija izbacila jednokratne plastične proizvode

by bifadmin

Robna kuća u muzejskoj postavci izložila poslednji primerak
„izumrle“ slamčice

Kako bi doprinela očuvanju životne sredine i stvaranju pozitivnog uticaja na ljude i planetu, IKEA Srbija je iz svoje ponude izbacila sve plastične proizvode za jednokratnu upotrebu. Tim povodom je u robnoj kući IKEA Beograd u četvrtak, 13. februara, u muzejskoj postavci izložen poslednji primerak „izumrle“ plastične slamčice.

Uz slamčice, odluka o ukidanju jednokratnih plastičnih proizvoda odnosi se i na proizvode poput vrećica za zamrzavanje i led, kao i kesa za smeće – koji su bili deo ponude robne kuće IKEA Beograd. Takođe, odluka obuhvata i jednokratne plastične proizvode koji služe za posluživanje u IKEA Restoranu i Bistrou, poput pribora za jelo, slamčica, čaša, tanjira i mešalica za piće.

Posetioci robne kuće IKEA Beograd od sada mogu pronaći ekološke zamene za gotovo sve proizvode od jednokratne plastike. Umesto plastičnih, kupcima su dostupne OKUVLIG slamčice od bambusa i FÖRNYANDE koje su napravljene od troslojnog, nezaštićenog papira koji je čvrsto urolan kako bi zadržao oblik. Takođe, umesto jednokratnih vrećica za zamrzavanje, IKEA nudi održiviju varijantu – višekratne plastične vrećice sa zatvaračem.

Ukidanje jednokratne plastike jedna je od aktivnosti kojom IKEA do 2030. godine želi da postane potpuno cirkularna kompanija koja koristi samo reciklirane i obnovljive materijale.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar