Home Promo PepsiCo dobitnik priznanja Top Employer

PepsiCo dobitnik priznanja Top Employer

by bifadmin

Kompanija Marbo Product, koja posluje kao deo globalne kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana, i ove godine je dobitnik prestižnog priznanja Top Employer za poslovanje u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Kompanija ovo priznanje dobija već rekordni, šesti put za redom, a na osnovu evaluacije više od 600 najboljih HR praksi koje se tiču upravljanja ljudima i procesima u ljudskim resursima. Ovo prestižno priznanje dodeljuje „Top Employers“ Institut iz Holandije.

Kompanija PepsiCo na Zapadnom Balkanu intenzivno investira u zaposlene poštujući ljudska prava, promovišući raznolikost i angažovanost. U kompaniji je kreirano inkluzivno i multikulturalno radno okruženje, a intenzivno se radi i na ravnopravnoj zastupljenosti polova, kroz posebne programe podrške ženskim karijerama. Trenutno u ukupnoj strukturi zaposlenih 46 odsto čine žene, dok se na menadžerskim pozicijama nalazi 48 odsto žena.

„Top Employer priznanje šesti put za redom je pokazatelj naše istrajnosti da kreiramo pozitivno radno okruženje za sve zaposlene. Posvećeno radimo na stvaranju jednakih i stimulativnih mogućnosti za sve – za mlade stručnjake na početku karijere, za žene na svim nivoima u organizaciji, kao i zaposlene u našim proizvodnim pogonima i distributivnim centrima širom Zapadnog Balkana. Kroz brojne programe unapređenja liderskih, ali i tehničkih i tehnoloških veština obezbeđujemo našim ljudima široke karijerne mogućnosti, kao i priliku za lični rast i razvoj uz visoke standarde rada. Osim toga, vrednosti iz našeg okruženja prenosimo i na lokalnu zajednicu, pa smo od nedavno postali deo projekta Inspiring Girls, koji za cilj ima osnaživanje devojčica da slobodno i samouvereno biraju svoje buduće profesije kako ne bi podlegle stereotipima, već slobodno ostvarile svoj puni potencijal vodeći se ličnim interesovanjima i talentima“ istakla je Tijana Tadić, senior menadžer ljudskih resursa kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana, Baltika i franšizno poslovanje.

PepsiCo u Srbiji uspešno neguje  i mlade talente i sprovodi svoje programe, kojima pomaže mladim ljudima da se profesionalno ostvare i steknu praktična znanja. Neke od inicijativa za razvoj talenata i kontinuiranu edukaciju su PepsiCo Go: Start, program namenjen diplomcima bez radnog iskustva, PepsiCo Go: Challenge program, namenjen diplomcima sa ciljem da razviju i predstave jedinstvenu ideju u industriji grickalica i pića, kao i talent menadžment programi.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar