Home Vesti Luj Viton pravi antibakterijske gelove za francuske bolnice

Luj Viton pravi antibakterijske gelove za francuske bolnice

by bifadmin

Usled mnoštva kritika upućenih luksuznim brendovima jer su, usred pandemije korona virusa, prodavali dizajnirane hirurške maske po paprenim cenama, izdvojila se i jedna dobra vest. Naime, francuska modna kuća Luj Viton pretvara svoje proizvodne pogone u linije za proizvodnju antibakterijskih gelova za dezinfekciju ruku, kojima će besplatno opskrbljivati francuske bolnice.

Tako će tri Vitonove fabrike umesto uobičajenih Diorovih, Gerlanovih i Živanšijevih parfema i šminke, ove nedelje proizvesti 12 tona antibakterijskog gela. Ovo sredstvo je jedna od najdeficitarnijih roba u pariskim zdravstvenim ustanovama.

Luj Viton pak nije usamljen u toj borbi, i mnoge druge kompanije su se obavezale da će donirati sredstva potrebna bolnicama.

No, osim bolnicama, koje su na najvećem udaru, dezinfekciona sredstva nedostaju i građanima pa su francuske vlasti ograničile njihovu prodaju, ali i cenu, zbog trgovaca koji su pokušavali da profitiraju na pandemiji.

Da podsetimo, antibakterijski gelovi za suvo pranje ruku na bazi alkohola su, prema preporuci Svetske zdravstvene organizacije, jedno od efikasnijih sredstava u zaštiti od korona virusa. Iz tog razloga u skoro celom svetu vlada nestašica ove robe. Američka Uprava za hranu i lekove čak ohrabruje licencirane apotekare i doktore da se i sami upuste u proizvodnju gelova za dezinfekciju.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar