Home Vesti Turizam u Kini počinje da se oporavlja

Turizam u Kini počinje da se oporavlja

by bifadmin

Pandemija COVID-19 snažno je udarila na hotelijerski sektor. To je bilo vidljivo u drastičnom padu popunjenosti hotela krajem januara ove godine. Naime, početkom godine je prosečna popunjenost hotela iznosila 60 odsto. Međutim, sa objavom epidemije koronavirusa ona se u Kini za samo nekoliko dana smanjila na tek nešto iznad 10 odsto.

Od sredine februara polako se popravljala situacija oko koronavirusa. Zajedno sa ovim vestima popunjenost hotela je polako počela da raste. Do sredine marta hotelski kapaciteti u Kini dosegli su popunjenost od preko 20 odsto.

Slične podatke je objavio i Fosun turizm, koji upravlja lancem rizort hotela u Kini. Njihova popunjenost je sa 10 odsto krajem januara sada dosegla gotovo 20 odsto.

Ovaj trend se može uporediti s vremenom epidemije SARS-a iz 2003. godine. Tada je prosečna popunjenost hotela širom Kine pala s prosečnih 70 odsto na samo 15 odsto. Na oporavak hotelskog sektora sa tih 15 odsto do prosečnih vrednosti od pre izbijanja epidemije tada se čekalo oko tri meseca.

Izvor: SEEbiz

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar