Home Promo Domaći stručnjaci konstruisali električni bicikl koji meri zagađenost vazduha

Domaći stručnjaci konstruisali električni bicikl koji meri zagađenost vazduha

by bifadmin

Električni bicikli u poslednjih nekoliko godina dobijaju na ozbiljnoj popularnosti kod svih starosnih grupa i to iz mnogo razloga među kojima se svakako u prvi plan ističu visok stepen iskorišćenosti energije, 0% emisije štetnog zračenja, lako održavanje i mogućnost jednostavnog parkiranja. Sa njima je moguće brzo preći velike razdaljine, sa lakoćom izbeći gradske gužve i jednostavno transportovati određenu količinu npr. životnih namernica ili drugih životnih potrebština.

Električni bicikli su veoma popularni ne samo za rekreaciju i uživanje u vožnji, već i kao dostavna vozila, npr. za isporuku hrane od strane restorana, picerija i različitih ugostiteljskih objekata. U brojnim zemljama EU električni bicikli se koriste i u raličitim državnim ustanovama/javnim sektorima, poput policije i pošte, ali i za razgledanje gradova i banja tj. u turističke namene. Činjenica je da je njihova primena šarenolika i da je pred nama nova era biciklizma – električnog, nesumljivo.

Srbija je verovali ili ne zemlja koja ima ozbiljnog igrača na polju razvoja i proizvodnje električnih bicikala – kompaniju E prime čija su rešenja dobitnici brojnih priznanja u zemlji i na starom kontinentu. Električni bicikli ovog proizvođača spadaju među najbolja rešenja na prostorima EU proizvedena kombinacijom domaćih ideja i domaće sirovine (najvećim delom). Svakom delu i elementu finalog proizvoda je posvećena maksimalna pažnja i ono što je najvažnije kvalitet je apsolutno evropski! Ponuda je šarenolika, i može se reći da se svako u njoj može pronaći, a iz kompanije E prime poručuju kako se stalno radi na inovacijama i razvoju novih modela čija će ergonomija i upotrebljivost ići u korak sa vremenom i čovekovim potrebama.

Upravo u inovacijama je i ključ napretka i širenja granica i svesti, ali i odgovornosti koju imamo prema planeti na kojoj živimo i nama samima. Naš glavni grad je poslednjih nekoliko dana jedan od najzagađenijih gradova na planeti što je nateralo stručnjake kompanije E prime da dizajniraju jedan jedinstveni električni bicikl koji ima mogućnost merenja nivoa zagađenja u vazduhu. Reč je o modelu električnog bicikla Effecto koji je sada moguće nabaviti sa uređajem za spoljno očitavanje zagađenja vazduha – zamislite električni bicikl koji ne zagađuje vazduh, a meri njegov nivo zagađenosti. Sa ovim električnim biciklom je moguće znati u svakom trenutku aktuleno stanje zagađenosti vazduha u bilo kom delu grada ili bilo gde na ulici ili okruženju u kom se vozi bicikl. Zagađenost se meri sa više ključnih parametara i u pokretu i dok stoji. Sve informacije korisniku su dostupne preko pametnog telefona ili računara i to 24/7. Poput ostalih električnih bicikala iz aktuelne ponude kompanije i ovaj model za svega par dinara potrošnje struje može da pređe razdaljinu od 100 km i pogodan je za široku primenu.

“Mi smo na ovaj način želeli da utičemo na svest vozača bicikala o važnosti čistog vazduha i da im pružimo mogućnost u vidu stalno dostupnih informacija o kvalitetu vazduha koji udišu dok se voze. Bilo da se voze kroz gradske gužve, ili se penju na Avalu ili se voze nekim planinskim vencem sada imaju priliku da u svakom trenutku znaju koliko kvalitetan vazduh udišu. To se zove odgovorno ponašanje i sa naše i sa njihove strane. Verujemo da će ovaj model električnog bicikla biti široko prihvaćen baš zbog te činjenice da pored svih prednosti koje donosi ima i jedan zdraviji pogled na život” – izjavio je Milan Manojlović ispred kompanije E prime.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar