Home Vesti Opština Ruma otkupljuje povrtarske viškove

Opština Ruma otkupljuje povrtarske viškove

by bifadmin

Štab za vanredne situacije opštine Ruma odlučio je da iz budžeta izdvoji tri miliona dinara za otkup viška povrća od povrtara.

Odluka je doneta kako bi povrtari iz Rume na ovogodišnjoj proizvodnji imali što manje gubitke. Otkupljeno povrće iz plastenika koje pristiže ovih dana biće ponuđeno sindikatima ili podeljeno kao vid humanitarne pomoći.

„Cilj je da pomognemo povrtare u plasteničkoj i stakleničkoj proizvodnji. Ono što je sada aktuelno su salata, mladi luk, tikvice, spanać. Svaki poljoprivrednik koji ima problema sa prodajom robe, nek se obrati našoj Komisiji. Opština će otkupiti tu robu, i to u vrednosti 200.000 dinara po svakoj kulturi od svakog domaćinstva. Dakle, niko neće svoj trud i novac baciti uzalud“, rekao je predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

Sanda Klještanović iz Poljoprivredne stručne službe u Rumi kaže da je u prošlom periodu većina povrtara vršila kontrolu proizvoda i dobila sertifikate i oznaku „Rumski ceger“. To znači da se kvalitet njihovih proizvoda ne dovodi u pitanje.

Izvor: Agroklub

Foto: juliacasado1, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar