Home Vesti U nekim evropskim zemljama privreda počinje sa radom

U nekim evropskim zemljama privreda počinje sa radom

by bifadmin

Dok u Srbiji raste broj onih koji imaju koronavirus, EU se sprema da popusti karantinske mere zbog pada krivulje novozaraženih.

U Španiji naime delovi industrijskog i građevinskog sektora počinju opet da rade. Iz Ministarstva zdravlja savetuju da oni koji će početi da odlaze na posao, to čine biciklom ili peške. Naravno, sve u cilju izbegavanja kontakata sa potencijalnim prenosiocima zaraze. Ipak, to ne znači da se španska privreda vraća u normalu. Očekuje se da će većina Španaca ostati u svojim kućama jer će škole i restorani i dalje biti zatvoreni. Inače, nisu vi zadovoljni odlukom o popuštanju karantinskih mera. Deo javnosti se žestoko protivi ovoj političkoj odluci jer smatra da je preuranjena.

Međutim, Španija nije jedina zemlja koja pokušava da spase svoju privredu. I Italija, Austrija i Danska imaju u planu da ove nedelje ukinu neke od kriznih mera.

Italijani će i dalje biti u karantinu ali će ipak neke radnje, poput onih koje prodaju knjige ili odeću za decu, biti otvorene. Međutim, one regije koje su najteže pogođene pandemijom, poput Lombardije, nastaviće da se pridržavaju strogih mera zabrane rada.

U Austriji će ove nedelje biti otvorene i one radnje koje ne prodaju samo osnovne potrepštine. Nešto severnije, u Danskoj, razmatra se čak i otvaranje škola.

Izvor: Politico

Foto: analogicus, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar