Home Vesti U Italiji je bilo više preminulih nego što je zabeležila statistika o koroni

U Italiji je bilo više preminulih nego što je zabeležila statistika o koroni

by bifadmin

Broj smrtnih slučajeva od Kovida-19 u Italiji iz marta i aprila ove godine mogao bi biti čak za 19.000 veći od prijavljene cifre. Kako saopštava tamošnja socijalna služba, broj žrtava bi verovatno mogao iznositi čak 32.000 žrtava.

Posle objave Kine da broj preminulih od virusa korona koji je prvobitno objavljen nije bio tačan, sada se i iz Italije čuju iste vesti.

Istituto Nazionale della Previdenza Sociale (INPS), najveći institut iz oblasti socijalne zaštite u ovoj zemlji, saopštava da je broj preminulih u martu i aprilu bio mnogo veći od uobičajenog za to doba godine. Naime, ove godine je u ta dva meseca Italija zabeležila 156.429 preminulih, što je za 46.909 više nego u prethodnim godinama. Međutim, tokom tog perioda prijavljeno je 27.938 smrtnih slučajeva povezanih sa virusom korona.

Zato iz Instituta tvrde da zvanični podaci o broju žrtava Kovida 19 “nisu pouzdani”. Ipak, dodaju da je moguće da uzrok svih ovih smrti nije bila direktno korona, već nedostupnost zdravstvene nege usled gužvi u bolnicama.

Izvor: France 24, The Local Italy

Foto: cocoparisienne, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar