Home Promo Otvorena fabrika Vorwerk & Sohn grupe u Čačku, u koju je uloženo 60 miliona evra

Otvorena fabrika Vorwerk & Sohn grupe u Čačku, u koju je uloženo 60 miliona evra

by bifadmin

Nova postrojenja jednog od vodećih proizvođača i inovatora iz oblasti tehnologije ogibljenja (suspenzione tehnologije), sistemskih komponenti i materijala u svetu, prostiru se na 45 hiljada kvadratnih metara na kojima će se proizvoditi delovi za neke od najpoznatijih proizvođača automobila u svetu. 

Generalni direktor Vorwerk & Sohn grupe, Jurgen Moeller, naglasio je da fabrika u Čačku predstavlja najnoviju investiciju Vorwerk & Sohn Grupe te je jedna od najvećih fabrika ove kompanije. Sagrađena je u skladu sa najsavremenijim standardima grupe, a svi zaposleni radnici će imati priliku da rade sa najsavremenijom tehnologijom koja ispunjava najviše standarde za preciznost i efikasnost proizvodnje.

Sa jedne strane, početak proizvodnje je uvek razlog za radost, jer ste puno toga već odradili, dok, sa druge strane, počinje novo poglavlje u istoriji rada vašeg preduzeća. U julu 2018. godine proslavili smo na ovom mestu postavljanje kamena temeljca, imajući itekako sumnja i briga da ćemo uspeti da na vreme uspostavimo proizvodnju i isporuku robe klijentima. Ipak, uspeli smo, a odluka što smo se opredelili baš za Srbiju i Čačak pokazala se kao dobra. Sa puno energije i pozitivnosti gledamo u budućnost, jer budućnost je ono što stvaramo, a ne ono što nam se događa – dodao je gospodin Moeller.

Kompanije Vorwerk Autotec Srbija d.o.o, Vorwerk Drivetec Srbija d.o.o. i Eldisy Srbija d.o.o, će u fabrici u Čačku proizvoditi širok dijapazon proizvoda za globalno tržište. Eldisy proizvodi sisteme zaptivanja karoserije vozila, Vorwerk Drivetec komponente ogibljenja i osovine za putničke automobile i sektor komercijalnih vozila, dok je Vorwerk Autotec započeo proizvodnju najkvalitetnijih spona i ramena za automobilsku industriju.

Očekuje se da će fabrika zaposliti više od 1000 radnika, dok će potražnja dobavljača doprineti stvaranju dodatnih 600 radnih mesta i rastu lokalnih dobavljača.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar