Home Promo Traži se pedeset tehnoloških kompanija sa najbržim rastom

Traži se pedeset tehnoloških kompanija sa najbržim rastom

by bifadmin

Konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte započela je proces registracije za izbor tehnoloških kompanija sa najbržim rastom u Centralnoj Evropi. Projekat pod nazivom CE Technology Fast 50 se na području Centralne Evrope sprovodi već dvadeset jednu godinu.

„Technology Fast 50 Central Europe” ima za cilj rangiranje tehnoloških kompanija sa najbržom stopom rasta prihoda u Centralnoj Evropi u poslednje četiri godine (2016-2019.). Pravo na učešće imaju sve kompanije iz tehnološkog i srodnih sektora – komunikacije, tehnologija zaštite životne sredine, finansijske tehnologije (fintech), IT (hardver i softver), zdravstvena zaštita, mediji i zabava.

Pedeset najbrže rastućih

Za plasman na Deloitte-ovu rang listu, 50 najbrže rastućih (Fast 50), kompanija mora da ostvari minimum 50 hiljada evra prihoda godišnje u prve tri godine koje se posmatraju (2016, 2017. i 2018.) i 100 hiljada evra u 2019. godini.

Zvezde u usponu

U kategoriji Zvezde u usponu (Rising Stars), mogu da konkurišu mlade kompanije sa brzim rastom koje posluju manje od četiri godine, a najbolje se rangiraju na osnovu prosečnog rasta prihoda ostvarenih tokom poslednje tri godine. Kompanije moraju da ostvare godišnje prihode od minimum 30 hiljada evra u poslednje tri godine ( 2017 – 2019.).

Kategorija „Impact Stars“

Ove godine u program je uvrštena i specijalna kategorija „Impact Stars”. Svi zainteresovani za ovu kategoriju moraće da popune dodatni upitnik. Ova kategorija prepoznaje kompaniju koja svojim proizvodom ili uslugom ima pozitivan uticaj na jedan od sledećih segmenata: društvo, poslovnu zajednicu, inovativnost, okolinu i različitost.

Ukoliko žele da se prijave za ovu kategoriju, proizvod i / ili usluga koju prodaju, odnosno pružaju kompanije mora imati uticaja na:

• poslovnu zajednicu, okolinu i društvo

• podršku različitosti među zaposlenima i / ili rukovodiocima

• razvoj jedinstvenih proizvoda i / ili usluga.

Da bi se prijavili na konkurs potrebno je da se registrujete na našoj veb stranici www.deloitte.com/cefast50. Ovde ćete saznati i više informacija o svim kriterijumima koje bi kompanije trebalo da ispune kako bi se plasirale na neku od pomenutih lista.

Sve kompanije koje učestvuju u programu i ispunjavaju kriterijume programa (ne samo one koje čine 50 najboljih) takođe će automatski biti nominovane za takmičenje za 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u EMEA regionu (Evropa/Bliski Istok/Afrika).

Kriterijumi za prijavu za „Technology Fast 50“ listu:

Tehnološka kompanija, definisana na sledeći način:
Ø Poseduje sopstvenu tehnologiju koja značajno doprinosi operativnim prihodima.

Ø Kompanija koja ulaže značajan deo prihoda u istraživanje i razvoj tehnologije.

2. Godišnji prihod u poslednje tri godine minimum 50.000 evra ( 2016, 2017. i 2018.) i u 2019. minimum 100.000 evra.

3. Da je sedište kompanije u jednoj od zemalja centralne Evrope (Srbija, Mađarska, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Litvanija, Makedonija, Estonija, Letonija, Češka Republika, Poljska, Rumunija, Slovačka, Bugarska, Moldavija ili Albanija).

4. Da kompanija nije u većinskom vlasništvu (više od 50%) neke druge kompanije.

Uslovi za listu Zvezde u usponu su godišnji prihodi veći od 30 hiljada evra u poslednje tri godine.

Proces registracije se završava 14. avgusta 2020. godine, a rang liste će biti objavljene 19. novembra 2020. godine.

Prethodne pobednike možete pogledati na www.deloitte.com/cefast50.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar