Home Promo Asseco SEE obeležava 30 godina poslovanja u Srbiji

Asseco SEE obeležava 30 godina poslovanja u Srbiji

by bifadmin

Asseco SEE grupa posluje u 22 zemlje, zapošljava oko 2700 ljudi, a najveći broj zaposlenih je u Srbiji – blizu 700

U proteklih 30 godina koliko posluje u Srbiji, današnja kompanija Asseco SEE prešla je značajan razvojni put – od lokalnog startapa sa nekoliko zaposlenih, do članice grupacije Asseco South Eastern Europe i lidera u inovacijama u IT sektoru, razvoju vodećih rešenja u oblasti digitalnog bankarstva i obezbeđivanju platforme za prvu digitalnu banku u regionu, kao i predvodnika u pružanju rešenja za sektor telekomunikacija, energetike, komunalnih usluga i javni sektor u Srbiji i regionu.

Kompanija je deo grupacije Asseco SEE, koja posluje u jugoistočnoj Evropi, Turskoj, Španiji i Portugalu, kao i u nekoliko zemalja Južne Amerike. Grupacija je lider u razvoju i plasiranju sopstvenog softvera i usluga i vodeći vendor IT rešenja za bankarski sektor, naročito u regionu jugoistočne Evrope. Takođe, vodeća je kompanija u industriji plaćanja i platnih kartica posredstvom svoje kompanije Payten specijalizovane u ovom domenu. Dve trećine najvećih evropskih banaka u regionu koristi usluge Asseco SEE grupacije.

Više od pet miliona korisnika kanala digitalnog bankarstva koje obezbeđuje Asseco SEE

U regionu jugoistočne Evrope je više od pet miliona korisnika kanala digitalnog bankarstva koje obezbeđuje Asseco SEE, a uspostavljena je partnerska saradnja sa svim bankama koje posluju u Srbiji. Kompanija pruža kontinuiranu podršku bankarskom sektoru u usklađivanju sa regulatornim zahtevima, te je do sada ostvareno više od 120 implementacija rešenja za ispunjenje Basel, IAS i IFRS 9 standarda u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Rumuniji i Hrvatskoj. Kao aktivni učesnik u uvođenju novina, kompanija je implementirala sistem instant plaćanja kao prvi takav sistem u regionu, kao i više internacionalnih projekata na usklađivanju bankarskog poslovanja sa PSD2 regulativom.

Osim toga, Asseco SEE ima partnerski odnos i kontinuiranu saradnju sa globalnim liderima u oblasti IT, kao što su Microsoft, Dell EMC, Cisco, Vmware, IBM, Oracle, Huawei.

Payten, članica grupacije Asseco SEE koja je pre nekoliko godina nastala iz uspešne poslovne jedinice kompanije specijalizovane u oblasti plaćaja i platnih kartica, pruža sveobuhvatna rešenja za finansijske i nefinansijske institucije koje, između ostalog, obuhvataju proizvode i usluge namenjene elektronskoj trgovini, online plaćanjima, bankomatima i POS terminalima. Uz vi[e od 150 klijenata koji se oslanjaju na POS/ATM rešenja, kompanija procesuira skoro 80 miliona transakcija mesečno u zemljama u kojima posluje.

Zaposleni u kompanijama Asseco SEE i Payten, kojih u Srbiji ima skoro 700, najdragoceniji su resurs kompanije, a više od 80 odsto je visoko obrazovanih stručnjaka koji razvijaju inovativna rešenja koja se koriste u Srbiji i u inostranstvu.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar