Home Promo I projekat iz Srbije među pobednicima takmičenja Zelene ideje Balkana 2020

I projekat iz Srbije među pobednicima takmičenja Zelene ideje Balkana 2020

by bifadmin

Balkanska zelena fondacija (Balkan Green Foundation) proglasila je pobednike 9. regionalnog takmičenja Zelene ideje Balkana za 2020. godinu.

Od ukupno 21 učesnika iz sedam zemalja koji su tokom 3. i 4. septembra na online događaju predstavili svoje zelene i inovativne preduzetničke ideje, juče je izabrano petoro najboljih po mišljenju nezavisnog stručnog žirija.

U kategoriji „Koncept zelene ideje“ pobedu su odneli projekti „Zeleni školski dani“ iz Grčke i „Rinora Handmade“ iz Albanije, koji su nagrađeni sa po 5.000 dolara, dok su u kategoriji „Razvijena zelena ideja“ sa po 10.000 dolara nagradom ovenčani projekti „City&Me“ (Grad i ja) iz Srbije, „Čišćenje Mediterana“ iz Grčke, kao i „Pametni aditiv“ iz Severne Makedonije.

Usled ograničenja kretanja uzrokovanog širenjem virusa COVID-19, ovogodišnje regionalno takmičenje je, umesto u Beogradu, održano na online platformi. Srbiju su predstavljala čak tri pobednika nacionalog Foruma za zelene ideje, koji je u organizaciji Trag fondacije takođe upriličen online, 18. juna 2020. godine. U pitanju su „Mirišljave zvezdice“ Centra Zvezda iz Beograda, „City&Me“ (Grad i ja) Just Start DOO iz Niša, kao i projekat „Ciklo-garaža“ Planinskog biciklističkog društva BiciKLO iz Loznice. Osim predstavnika iz Srbije, u regionalnom takmičenju su učestvovala i po tri predstavnika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Kosova i Severne Makedonije.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar