Home Promo Nova Arizona 2300 serija

Nova Arizona 2300 serija

by bifadmin

Oslanjajući se na bogato nasledstvo u štampi sa ravnim ležištem (flatbed), Canon danas pušta u prodaju novu Arizona 2300 seriju za tržište grafike velikog formata, pomažući klijentima da ubrzaju produkciju, poboljšaju operativnu efikasnost i pospeše mogućnosti rasta kroz nove primene.

Klijenti su u mogućnosti da vide Arizona 2380 XTF sa opcijom medija na rolni (Roll Media Option) u nekom od Canon-ovih Centara za korisničko iskustvo u Australiji (Melburn), Holandiji (Venlo), Ujedinjenom Kraljevstvu (Birmingem), Francuskoj (Paris) i SAD (Čikago). Nova serija ima dostupne opcije promenljivog kanala za mastilo (40, 60 i 80) kako bi podržala širok spektar primena, što uključuje tri kompaktna GTF modela (Arizona 2340 GTF, 2360 GTF, 2380 GTF) sa prostorom ravnog ležišta od 1,25 m x 2,5 m i tri velika XTF modela (Arizona 2340 XTF, 2360 XTF, 2380 XTF) sa prostorom ravnog ležišta od 2,5 m x 3,08 m.

Pametna produktivnost

Donoseći revoluciju u arhitekturi stola ravne podloge, ova nova serija štampača napravljen je na osnovu Arizona FLOW tehnologije, tehnike usisavanja pomoću protoka vazduha koja kombinuje raspored stola bez zona, raznovrsnog porekla i pneumatske registracione igle koje su jednostavne za korišćenje radi boljeg učvršćivanja podloge na stolu. A rezultat je?

Produktivnost je povećana za više od 20% u poređenju sa prethodnim generacijama Arizona štampača, pošto nije potrebno vreme operatera za pokrivanje stola ili lepljenje medija na sto, što omogućava bržu promenu između zadataka, kraće vreme postavke i zamenu zadataka bez muke. FLOW tehnologija čini lakšim nego ikada štampanje na neobičnim i izazovnijim medijima, kao što su karton, drvo i staklo ili čak štampanje velikih slika podeljenih na nekoliko velikih tabli. Štampajte od ivice do ivice na podlozi kako biste imali koristi od manje ili nimalo otpadaka, više izlaznih proizvoda, pa čak i više mogućnosti.

Pneumatske registracione igle vam omogućavaju da poravnate medij bilo uz levu ili desnu ivice stola – ili čak uz obe – a možete da štampate istovremeno na 2, 4 ili 6 podloga. Prevrtanje podloge sa prednje na zadnju stranu i sa leve na desnu na ravnom ležištu omogućava savršenu registraciju prilikom dvostrane štampe, bez obzira da li podloga ima nesavršenosti u dimenzijama. Štampajte na neobičnim, teškim, glatkim ili unapred isečenim medijima sa samopouzdanjem.

Održavajte produktivnost na najvišem nivou ikad štampanjem do 95 m2 po času istovremeno održavajući kvalitet štampe. Automatizovani sistem održavanja omogućava održavanje glava za štampu bez dodira i smanjuje vreme nedostupnosti vraćanjem funkcionalnosti mlaznica u nekoliko sekundi – uključujući i za belo mastilo, koje je najčešće teško za održavanje. Više ne morate da čekate da se štampač zagreje – nova Arizona 2300 serija pruža mogućnost instant-uključeno zahvaljujući LED-UV sistemu sušenja, omogućavajući brže vreme završetka posla za zadatke u poslednjoj sekundi. Dodatno, njen sistem kamera visoke rezolucije za poravnavanje omogućava lako, brzo i precizno poravnavanje glava za štampu i mapiranje stola ravnog ležišta.

Zahvaljujući softveru Arizona Xpert, serija Arizona 2300 ima mogućnost samoučenja, tako da možete da dizajnirate – a zatim da ponovite – kompleksne, višeslojne projekte. Štampač pamti ‘recept’ za sledeći put kada poželite da odštampate slične primene, štedeći vam vreme za postavku i automatizujući proces produkcije.

Pored serije Arizona 2300, Canon takođe predstavlja Arizona Xpert verzije 2.1. Uz nove funkcije i ‘recepte’ za dodatno unapređivanje produktivnosti, softver je u stanju da štampa inteligentne obrise medija na sto ravnog ležišta radi savršenog pozicioniranja bez lepljenja ili pokrivanja. Arizona Xpert 2.1 podržava ‘recepte’ za procese poslova štampanja i opsecanja preko integracije sa Canon-ovim ProCut softverom.

Dvostrana štampa i štampa na više panela sada je još jednostavnija zahvaljujući maksimalnoj automatizaciji. Bez grešaka i, shodno tome, sa smanjenim otpadom. Softver takođe omogućava jednostavnu razmenu ‘recepata’ između dobavljača štampe i dizajnera, tako da oni mogu da vide krajnji proizvod putem 3D pogleda u softveru Adobe Creative Suite®, smanjujući šansu za greške u dizajnu na apsolutni minimum.

Održiv po dizajnu

Arizona 2300 serija pruža LED-UV sušenje radi 40% manje potrošnje energije u poređenju sa ostalim štampačima sa ravnim ležištem zahvaljujući svom instant-uključeno radu (pošto nije potreban period zagrevanja), dugotrajnost života lampe i mogućnost povezivanja na uobičajenu električnu mrežu. Ona takođe pruža nisku potrošnju mastila, koristeći manje od 8 ml/m² mastila u proseku, uključujući i održavanje.

Proizvedena u Nemačkoj, Arizona 2300 serija prošla je i nemački TÜV (Technischer Überwachungsverein) i DGUV (Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung) test pouzdanosti, što potvrđuje da je ova linija proizvoda u skladu sa zdravstvenim i bezbednosnim propisima u cilju umanjivanja uticaja na okolinu i garantuje bezbednije radno okruženje. Njena UV mastila su UL GREENGUARD Gold sertifikovana, tako da su otisci pogodni za upotrebu u školama, hotelima i bolnicama.

Kako biste osigurali da vaša prostorija za štampu ispunjava propisane uslove za ventilaciju vazduha, sistem za filtriranje vazduha je opcija za pomoć u održavanju zdravog radnog okruženja za vas i vaše zaposlene.

Nova dimenzija mogućnosti

Postignite superiorni kvalitet štampe, otisak za otiskom, u okviru širokog raspona medija pri najvećim brzinama produkcije, zahvaljujući high-key režimu štampe, kompenzaciji postavke piksela, unapređenom skriningu i nagrađivanoj, trećoj generaciji VariaDot tehnologije glava za štampu.

Ako tragate za optimalnom konfiguracijom za primene visoke vrednosti i visoke marže, možete da dodate dodatne kanale za mastilo (od četiri preko šest, pa sve do osam kanala) – uključujući najsvetliji komplet belog mastila i kristalno čisti sjajni lak.

Ispunite bilo kakav zahtev klijenta za štampanjem na tvrdim plastičnim materijalima kao što su akril, polikarbonat i stiren. Opcija medija na rolni (Roll Media Option) omogućava vam da istražite širok spektar medija na rolni, uključujući tanak medij koji je osetljiv na toplotu, do 220 cm. Ovo vam omogućava da se jednostavno prebacujete između krutih i fleksibilnih medija bez potrebe za pripremom mašine. 24/7 produkcija postaje realnost za bezbedno, nenadgledano štampanje preko noći uz opciju potpuno robotizovanog procesa rada sa automatizovanim ubacivanjem i izbacivanjem tabli.

Tražite da dodate novu dimenziju vašem poslu? Arizona 2300 serija može da se opremi Canon-ovim softverom za teksturizovanu štampu, Touchstone, omogućavajući primene kao što su proizvodi za unutrašnju dekoraciju, uključujući tapete i panele za nameštaj, kao i funkcionalne primene kao što su brajeva azbuka, koje mogu da se odštampaju sa efektom uzdignute teksture.

Dirk Brouns, potpredsednik za štampu velikog formata i Martijn van Hoorn, stariji potpredsednik za istraživanje i razvoj u kompaniji Canon Production Printing, komentarišu: „Tržište grafike velikog formata pokreće inovacija, a mi smo u potpunosti posvećeni programu istraživanja i razvoja naših Arizona rešenja sa ravnim ležištem. Zahvaljujući Arizona 2300 seriji, predstavljamo novu, revolucionarnu tehnologiju ravnog ležišta: jedinstven sistem protoka vazduha koji pojednostavljuje procese rada klijenata i ubrzava produkcione procese. Uzbuđeni smo što donosimo ovaj proizvod na tržište, kako bismo pomogli našim klijentima da pokrenu nove mogućnosti rasta.“

Wouter Derichs, direktor prodaje i marketinga za grafiku velikog formata u kompaniji Canon Europe: „Uvereni smo da će serija Arizona 2300 našim klijentima omogućiti da uvećaju profite, prošire mogućnosti primene i otvore nove tržišne prilike, istovremeno postižući operativnu izvrsnost. Zahvaljujući dodatku ove nove serije štampača sa ravnim ležištem našem portfoliju i zajedno sa našim Colorado UVgel štampačima sa izmenljivim rolnama, imamo niz rešenja za veliki format koja odgovaraju baš svakoj potrebi kupca.“

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar