Home Promo Dobri rezultati Sava osiguravajuće grupe i njenih članica u Srbiji u 2020. godini

Dobri rezultati Sava osiguravajuće grupe i njenih članica u Srbiji u 2020. godini

by bifadmin

U 2020. godini Sava osiguravajuća grupa ostvarila je 674,9 miliona EUR prihoda od poslovanja, što je za 15,5% više u odnosu na prethodnu godinu, uprkos znatno povećanom riziku od potencijalnih dodatnih negativnih uticaja pandemije na poslovanje Grupe.

Neto dobit iznosi 56,4 miliona EUR, što je porast od 12,3% u odnosu na prethodnu godinu i više je od planirane. Povećanje je rezultat dobrih rezultata u segmentima životnog i neživotnog osiguranja, ali i zbog većih potraživanja u segmentu reosiguranja na međunarodnom tržištu.

U 2020. godini Grupa je ostvarila 679,7 miliona evra bruto premije, što je porast od 13,6% u odnosu na prethodnu godinu.
Bruto isplaćene štete u slovenačkom neživotnom segmentu značajno su opale, prvenstveno u auto osiguranju, što je odraz niže učestalosti šteta. S druge strane, bilo je više šteta u segmentu reosiguranja i znatno većih gubitaka, od kojih su se mnogi odnosili na pandemiju Covid-19.

Članice Sava osiguravajuće grupe u Srbiji, iako je 2020. godina bila puna iznenađenja i promena zbog pandemije, uspele su da se brzo prilagode novonastaloj situaciji i da ostvare dobre rezultate.
Sava životno osiguranje je ostvarilo za 30,9% veću premiju u 2020. u odnosu na 2019. godinu. Prihodi od investija u 2020. su bili uvećani za 20,6% od planiranih.

Sava neživotno osiguranje je premašilo plan fakturisane premije u 2020. godini za 4,9%. Bruto premija po zaposlenom porasla je za 20,8% u odnosu na planirani iznos za 2020. godinu.

U 2020. godini, Sava osiguravajuća grupa je pojačala svoje projekte za razvoj digitalnih rešenja kako bi svojim klijentima pružila brži i lakši pristup svojim uslugama i posvetila je posebnu pažnju mogućnostima ulaganja u projekte koji su orijentisani na životnu sredinu i održivost.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar