Home Promo Sberbank Srbija otvara nove mogućnosti za partnerstva između Rusije i Srbije

Sberbank Srbija otvara nove mogućnosti za partnerstva između Rusije i Srbije

by bifadmin

Sberbank Srbija organizovala je, uz podršku Sberbank International, još jednu uspešnu B2B konferenciju na kojoj su ovoga puta neke od najznačajnijih domaćih kompanija iz prehrambene industrije predstavile svoje proizvodne potencijale vodećem ruskom trgovinskom lancu X5.

Bila je ovo online konferencija na kojoj su predstavnici osam domaćih kompanija predstavili svoje dosadašnje poslovanje i ključne proizvode, ali i opisali svoja iskustva u plasmanu na tržištu Ruske Federacije i na drugim stranim tržištima. Posebno mesto u ovim prezentacijama imali su organski i ekološki prihvatljivi proizvodi srpskih proizvođača, kao i proizvodi bez palminog ulja.

Sberbank Srbija je ovom prilikom sve učesnike još jednom upoznala sa svojim uslugama i podrškom namenjenom kompanijama koje se bave izvozom kako na tržište Rusije, tako i na ostala tržišta sveta. Poseban naglasak je bio na Sberbank uslugama međunarodnog faktoringa kao rešenju koje koristi sve veći broj preduzeća i kompanija u Srbiji i koje svim proizvođačima omogućava da dodatno unaprede svoju likvidnost i jednostavnije i brže naplate potraživanja.

– Drago nam je da smo još jednom bili u prilici da okupimo privrednike iz Srbije i Rusije, da im omogućimo da se međusobno upoznaju i razmene iskustva. Zahvaljujući našoj inicijativi, kompanija X5 je već potpisala ugovor o poslovnoj saradnji sa jednim proizvođačem iz Srbije, dok su u pripremi još tri značajna ugovora sa domaćim proizvođačima hrane. U periodu koji sledi, nastavićemo da ohrabrujemo saradnju između kompanija u Srbiji i Rusiji, a ovom prilikom još jednom pozivamo sve domaće proizvođače koji planiraju plasman na tržištu Rusije da nas kontaktiraju kako bi ih upoznali sa svim pogodnostima naših usluga i velikom podrškom koju smo u svemu tome spremni da im pružimo – objasnio je Vladimir Bošković, član Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

Na ovoj zanimljivoj konferenciji, svoje usluge je predstavila i kompanija SberLogistics, upoznavši proizvođače iz Srbije sa brojnim pogodnostima i značajnom podrškom koju ova kompanija pruža svima koji planiraju veliki uvoz i izvoz sa različitih lokacija u svetu, kao i sve propratne logističke usluge i asistenciju.

– Tokom 2020. godini trgovinska razmena između Rusije i Srbije je premašila dve milijarde evra. U izuzetno konkurentnom i izazovnom okruženju, Sberbank nastavlja da stvara nove mogućnosti za rast poslovanja svih svojih klijente i partnere, kako u Rusiji, tako i u drugim zemljama. Rusija je perspektivna regija za promociju i plasman srpske robe, a nama će to pomoći da srpskim proizvodima zamenimo robu iz drugih zemalja, čiji je plasman otežan zbog sankcija. Sberbank International i sve Sberbank članice pružaju sveobuhvatne finansijske usluge svojim klijentima, omogućavajući im da posluju efikasno i bez gubitaka – istakao je potpredsednik Sberbank International Timur Kozintsev, povodom upravo održane B2B konferencije.

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar