Home Promo Bisnode Dun & Bradstreet imenik bonitteno izvrsnih kompanija – sva najbolja preduzeća na jednom mestu

Bisnode Dun & Bradstreet imenik bonitteno izvrsnih kompanija – sva najbolja preduzeća na jednom mestu

by bifadmin

Ekonomska kriza tokom epidemije COVID-19 poljuljala je višegodišnju stabilnost i dodatno povećala već ionako prisutno nepoverenje na tržištu i nedisciplinu plaćanja i na taj način je otežala poslovnim subjektima poslovanje. S kime je sigurno poslovati u tako promenjenoj situaciji? Gde potražiti nove dobavljače/klijente? Bisnode Dun & Bradstreet je ažurirao imenik bonitetno izvrsnih preduzeća, mesto na kom možete pronaći pouzdane poslovne partnere iz cele Srbije. Sva sertifikovana preduzeća, naime, spadaju u sam vrh najboljih pravnih subjekata i zato saradnja s njima predstavlja vrlo nizak stepen rizika. Za uspešno poslovanje važno je pametno odabrati svoje poslovne partnere.

U mnogim se preduzećima situacija promenila. Bez obzira na to da li sarađujete s nekim klijentom već godinama ili tek razmišljate o početku saradnje – važno je znati s kim poslujete. Na taj način možete svoju kompaniju zaštititi od bilo kakvih rizika uzrokovanih kasnim plaćanjima, blokadom računa ili čak stečajem s onim preduzećem s kojim ste sklopili posao. Bisnode – A Dun & Bradstreet želi pomoći poslovnim subjektima kod donošenja odluke o tome s kim sarađivati. Zato smo za vas pripremili imenik najboljih kreditno sposobnih preduzeća na našem tržištu. U ovom imeniku možete pronaći informacije o svim kompanijama, dobitnicima sertifikata o bonitetnoj izvrsnosti. Za lakše pretraživanje, preduzeća možete filtrirati prema lokaciji, abecedi i vrste sertifikata, a možete i pregledati mapu na kojoj su označena preduzeća. Za jednostavnije pristup u kontakt s preduzećem odmah pored preduzeća je dodat link na web stranicu odgovarajućeg poslovnog subjekta. Ažurirani imenik uspešnih kompanija možete pronaći na našem portalu.

„Kako je misija naše kompanije pozicioniranje brenda Daikin kao simbola kvaliteta, tako i sertifikat bonitetne izvrsnosti doprinosi pozicioniranju naše firme kao pouzdanog i sigurnog partnera u poslovanju. Za nas sertifikat predstavlja potvrdu da smo na pravi način postavili poslovnu strategiju kompanije. Fokus našeg poslovanja će i dalje biti na ljudima – prvenstveno na zaposlenima, a samim tim i na našim kupcima”, izjavio je Bojan Aleksić, direktor preduzeća Heating & Cooling Expert doo, nosioici Platinaste bonitetne izvrsnosti.

Sertifikat bonitetne izvrsnosti odražava uspeh i pouzdanost poslovnog subjekta

U međunarodnom okruženju, sertifikovanje je standardna praksa putem koje kompanije dodatno učvršćuju svoj ugled i podižu poverenje kod postojećih i potencijalnih partnera. U Srbiji kompanija Bisnode Dun & Bradstreet ima višegodišnju tradiciju u dodeli sertifikata, koji u narednih 12 meseci prognoziraju sigurnost od brisanja ili nesolventnosti, ili likvidacije i blokade tekućih računa određenog poslovnog subjekta. Pravo na korišćenje međunarodnog priznatog statusa Srebrne izvrsnosti dobijaju preduzeća koja zadovoljavaju kriterijum bonitetne izvrsnosti A, AA i ili AAA tri godina zaredom. Kompanije sa Srebrnom bonitetnom izvrsnošću predstavljaju najpouzdaniji, kredibilan i nisko rizični poslovni subjekt za saradnju, jer posluju sa natprosečnim rezultatima i imaju veoma nisku verovatnoću neželjenih događaja. Od 2020. godine, Bisnode Dun & Bradstreet u Srbiji dodeljuje i Platinastu bonitetnu izvrsnost koje nose isključivo kompanije koje imaju najvišu bonitetnu izvrsnost Zlatni AAA čak tri godine zaredom.

4% srpskih kompanija pokazuje natprosečnu bonitetnu vrednost

Postoji veća verovatnoća da će bonitetno izvrsne kompanije uspešno nastaviti poslovanje i nakon završetka ekonomske krize, dok su kompanije sa nižim bonitetnim ocenama izloženije rizicima. Analiza Bisnode Dun & Bradstreet za Srbiju je pokazala da više od 97% sertifikovanih kompanija za 2019. godinu, uprkos krizi, u 2020. godini nije imalo nikakve blokade tekućeg računa. Sertifikat se tako i u kriznim vremenima pokazao kao pouzdani instrument prilikom merenja kondicije poslovnog subjekta. Sertifikat bonitetne izvrsnosti uvodi kompanije u „klub srpskih uspešnih kompanija” u kom se nalazi samo 4% kompanija sa natprosečnim kvalitetom poslovanja. U razredu najviše bonitetne izvrsnosti, u kojoj su kompanije koje dostižu standarde bonitetne izvrsnosti tri godine zaredom, spada 3,5% kompanija. Srebrnu izvrsnost tako dostiže 2% kompanija, Zlatnu izvrsnost 0,6% i Platinastu izvrsnost 0,9% srpskih kompanija. Srebrnu i platinastu izvrsnost postiže najviše privrednih društava, a po veličini su to uglavnom mikropreduzeća.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar