Home Promo Canon proslavlja 18. uzastopnu godinu prvog mesta udela u globalnom tržištu digitalnih fotoaparata

Canon proslavlja 18. uzastopnu godinu prvog mesta udela u globalnom tržištu digitalnih fotoaparata

by bifadmin

Canon Inc. objavio je da su njihovi digitalni fotoaparati sa izmenljivim objektivima (digitalni SLR i fotoaparati bez ogledala) održali poziciju br. 1 udela u globalnom tržištu tokom 18 uzastopnih godina od 2003. do 2020.

Canon razvija ključne komponente grafičkih sistema koji se nalaze u njegovoj EOS seriji digitalnih fotoaparata sa izmenljivim objektivima – CMOS senzore slike, procesore slike i izmenljive objektive – u okviru centralnog koncepta brzine, udobnosti i visokog kvaliteta slike. Time je okupljena široka paleta proizvoda, od vodećih modela visokih performansi u koje profesionalci imaju puno poverenje, do osnovnih modela koji korisnicima omogućavaju da uživaju u snimanju slika visokog kvaliteta uz jednostavno rukovanje, kao i bogat izbor od 118 objektiva kombinovane RF i EF serije koji omogućavaju širok dijapazon kreativnog izražavanja. Canon nastavlja da podržava raznovrsne potrebe klijenata.

U osvit digitalnih SLR fotoaparata, Canon je predstavio svoj inovativni EOS 300D septembra 2003. Ovaj revolucionarni fotoaparat, koji je imao kompetetivnu cenu i bio kompaktnog, laganog dizajna, osvojio je najveći deo udela globalnog tržišta i postavio scenu za rast tržišta digitalnih SLR-ova. Od tog trenutka, Canon je nastavio da predstavlja niz revolucionarnih proizvoda, uključujući profesionalne modele EOS-1D serije i EOS 5D serije, koji su utabali put video snimanju na digitalnom SLR-u. U oktobru 2018, Canon je najavio EOS R sistem – uključujući EOS R fotoaparat punog formata bez ogledala i RF objektive koji u potpunosti iskorišćavaju njihove optičke tehnologije – koji su dodatno proširili opseg grafičke kreativnosti i otvorili nove mogućnosti vizuelnog izražavanja. Tokom svoje duge istorije koja je počela još u doba filma i uz podršku lojalnih korisnika, EOS serija je tokom 2019. godine postigla izuzetan ključni momenat od ukupno 100 miliona prodatih EOS fotoaparata.

U julu 2020 , Canon je lansirao EOS R5 fotoaparat punog formata bez ogledala, koji je opremljen najsavremenijom tehnologijom u potrazi za vizuelnim izrazom sledeće generacije. U nastojanju da dodatno proširi svoju liniju proizvoda, Canon je uspeo da osigura poziciju broj 1 udela u globalnom tržištu 18. godinu za redom.

Canon će nastaviti sa usavršavanjem raznovrsnih grafičkih tehnologija zasnovanih na njegovoj primarnoj optičkoj tehnologiji, istovremeno dodatno ojačavajući i proširujući EOS seriju fotoaparata i RF/EF seriju objektiva, čime otvara nove mogućnosti beleženja slika radi ispunjenja zahteva sve raznovrsnijih korisnika i promovisanja širenja foto i video kulture.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar