Home Promo Sunce i cveće vraćaju se kući: Bašta u srcu Sajma

Sunce i cveće vraćaju se kući: Bašta u srcu Sajma

by bifadmin

Život nije negde drugde, naš je i ljubomorno ga štitimo. Zato svaki put, kao raskošna majska ruža, svoje najlepše izdanke pusti upravo na Beogradskom sajmu, u najlepšoj bašti njegovog srca.

A u toj bašti, ovog puta od 20. do 23. maja 2021. godine, pod suncem našeg novog neba, procvetaće 26. Međunarodni sajam hortikulture, sa njegovim već tradicionalnim pratiocima – Izložbom lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode” i Izložbom baštenskih i parkovskih mašina “Motoplantexpo”.

Kako su na ovom vrelu života i lepote navikli, posetioci će se susresti sa različitim oblastima hortikulture – uzgajanjem cveća i cvetnog materijala, proizvodnjom sadnica i semenskog materijala, voćarstvom, vinogradarstvom, pčelarstvom, gajenjem lekovitog bilja, uzgojem i održavanjem zelenih površina, mehanizacijom za hortikulturu, zalivnim sistemima, sredstvima za prehranjivanje i zaštitu biljaka, pejzažnom arhitekturom.

Osvežiće pogled na estetiku življenja i idejna rešenja za uređenje vrta, okućnice i balkona i raznovrsne usluge i proizvode za ljubitelje cveća i zelenila. Moći će da direktno od proizvođača nabave sadnice najlepšeg cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka.

Radno vreme manifestacije biće od 10 do 18 časova za posetioce, a još jedna atrakcija za ljubitelje hortikulture svakako je i 5. Organik fest, posvećen organskoj proizvodnji i baštovanstvu, organskim proizvodima i zdravoj hrani uopšte.

Pokrovitelj Sajma hortikulture je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije. Podrazumeva se da će u “baštu u srcu Sajma” posetioci moći da uđu besplatno. Za cveće – cveće.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar