Home Promo Tribina: Koliko su bezbedni podaci o ličnosti u Vašoj firmi

Tribina: Koliko su bezbedni podaci o ličnosti u Vašoj firmi

by bifadmin

Koliko su podaci o zaposlenima u svakom preduzeću zaštićeni od: hakera, poslodavca, kolega…? Kako zaštititi podatke o klijentima od spoljnih napada, i nepažnje ili zloupotrebe od strane zaposlenih? Kako Zakon o zaštiti podataka o ličnosti reguliše ova pitanja, i da li je doprineo bezbednosti otkad je počeo da se primenjuje u avgustu 2019. godine?

Ovo će biti teme tribine “Koliko su bezbedni podaci o ličnosti u Vašoj firmi – šta smo naučili (ili nismo) tokom dve godine primene Zakona o zaštiti podataka o ličnosti?” koja će biti održana uživo u hotelu Crowne Plaza 16. juna od 10.00 do 12.00 časova.

Učesnici: Kancelarija Poverenika za zaštitu informacija od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Udruženje banaka Srbije, Kompanija Coming – Computer Engineering, Advokatska kancelarija Tomić Sinđelić Groza (TSG), Generali osiguranje, Asseco SEE (ASEE).

Partner Tribine: Coming – Computer Engineering
Generalni sponzor: Udruženje banaka Srbije

Teme:

– Koje je koristi preduzećima i zaposlenima doneo Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i šta je potrebno promeniti/unaprediti
– Sa kojim problemima se suočavaju kompanije koje rukuju podacima, prilikom primene Zakona o zaštiti podataka o ličnosti
– Koje mere preventive su dostupne kad je reč o rizicima po podatke od sajber napada
– Kakvu ulogu igraju zaposleni u zaštiti podataka

Tribina se organizuje u okviru Inicijative za jačanje bezbednosti podataka i namenjena je poslodavcima, zaposlenima, vlasnicima preduzeća i menadžmentu, kao i preduzećima koja rukuju podacima drugih preduzeća.

Cilj je da se pojača svesnost poslodavaca i zaposlenih o značaju podataka i pratećih propisa – prvenstveno Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, da se ukaže na opasnosti usled gubitka podataka, mogućnosti preventive i zaštite, i da se – kroz povećanje informisanosti zaposlenih o posledicama i potencijalnim kaznama – doprinese smanjenju zloupotrebe podataka.

Ovo će istovremeno biti i prvo okupljanje članova Inicijative za jačanje bezbednosti podataka uživo, i prilika da se razmene ikustva u oblasti bezbednosti podataka između IT i finansijskog sektora.

Za prisustvo događaju neophodno je prijavljivanje na office@beriskprotected.rs a zbog ograničenog broja mesta biće obezbeđen i direktan prenos preko Youtube kanala BeRiskProtected – onlajn praćenje je otvoreno za sve zainteresovane.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar