Home Promo Kompanija Mastercard nastavlja da pruža digitalna rešenja malim biznisima kroz strateška partnerstva

Kompanija Mastercard nastavlja da pruža digitalna rešenja malim biznisima kroz strateška partnerstva

by bifadmin

Kompanija Mastercard najavljuje partnerstva sa fintek platformom upSWOT i aplikacijom za rezervaciju putovanja FinalPrice kako bi podržala mala i srednja preduzeća kroz rešenja za jednostavnije upravljanje novčanim tokovima, najvećem problemu sa kojim se ovaj sektor suočava.

Tokom pandemije, mnoga mala i srednja preduzeća našla su se u situaciji da moraju da se suočavaju sa nepoznatim pitanjima. Jedna od glavnih promena u mnogim preduzećima bila je prelazak na digitalno poslovanje i mada su neka preduzeća iz MSP sektora isprva oklevala da to učine, trenutno je 70% njih ili dodalo nove digitalne mogućnosti ili poboljšalo svoje postojeće kanale trgovine digitalnim uslugama.

Međutim, čak ni digitalna transformacija nije predupredila poteškoće sa kojima se susreću mala i srednja preduzeća, a posledično su ona pretrpela ozbiljne udarce, često one povezane sa novčanim tokovima. Zapravo, bez obzira na industriju ili veličinu, 82% malih preduzeća propada zbog nedovoljnog ili nepravilnog upravljanja novčanim tokovima. Iz tog razloga, rešenja koja razvija kompanija Mastercard, kao i dragocena unapređenja koja se razvijaju kroz partnerstva, ključna su za ublažavanje takvih pritisaka kako bi preduzeća mogla nesmetano da posluju. Najnoviji primeri za to su partnerstva sa platformom upSWOT i aplikacijom FinalPrice:

• Kako mere ograničenog kretanja počinju da popuštaju u celom regionu, a mi ulazimo u fazu oporavka, transparentnost novčanih tokova biće dragocenija nego ikad za nesmetano poslovanje malih i srednjih preduzeća. Iz saradnje kompanije Mastercard sa platformom upSWOT proizilazi softver koji analizira ključne podatke i ponašanja potrošača, čime mala i srednja preduzeća dobijaju prognoze i relevantne preporuke koje im mogu pomoći da budu proaktivni u poslovanju. Pored toga, banke mogu da koriste ovaj alat za sticanje daljih uvida u finansije klijenata kako bi im obezbedile personalizovani pristup.

• Očekuje se da će ograničenja u vezi sa putovanjima polako da se ukidaju, međutim, putovanja i dalje ostaju jedan od najvećih troškova za mala preduzeća. Praktična aplikacija za rezervaciju putovanja FinalPrice olakšava proces nudeći povraćaj novca za troškove putovanja. Ovaj brend je uneo revoluciju u sektor onlajn rezervacije putovanja kada je postao prva onlajn turistička agencija koja je uvela opciju pretplate na „putovanja kao usluge“ jer pruža najniže i najbolje cene putovanja prikupljanjem ponuda brojnih hotela, avio kompanija i kompanija za iznajmljivanje automobila. Ne postoje skrivene naknade, a kroz partnerstvo sa kompanijom Mastercard, mala i srednja preduzeća širom Evrope mogu se vratiti poslovnim putovanjima i dobiti pristup najboljim cenama uz ekskluzivni povraćaj novca do 35%.

 

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar