Home Promo ADATA predstavlja novu liniju ekstremnih inovacija

ADATA predstavlja novu liniju ekstremnih inovacija

by bifadmin

ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi, proizvoda sa NAND flashom, dodataka za mobilne uređaje, proizvoda za gejmere, električnih motora i rešenja za industriju, predstavila je ceo niz novih proizvoda na svom događaju predstavljanja proizvoda “Xtreme Innovation”. Online predstavljanje dogodilo se 5. avgusta 2021. (u 23 sata po tajpejškom vremenu, odnosno 17 sati po srpskom vremenu) i na njemu su se mogli videti najnoviji proizvodi i rešenja robnih marki ADATA i XPG, uključujući SSD-ove, DRAM module, memorijske kartice kao i delove za PC i čitave sisteme. Događaj je vodila XPG-ova Mera i podudara se sa obeležavanjem dvadesete godišnjice postojanja ADATA-e koja će se slaviti tokom 2021.

ADATA-in DDR5 memorijski modul

ADATA je predstavila i svoj DDR5 memorijski modul nove generacije koji može da radi na frekvencijama od 8400 MT/s, što je do 163 % brže od tehnologije DDR4. Taj skok u performansama omogućiće brže učitavanje datoteka i alata radi besprekornog multitaskinga i napredne kreativne produktivnosti. Štaviše, taj modul će raditi na naponu od 1,1 V radi veće energetske efikasnosti i dolazi u kapacitetima do 64 GB.

PCIe Gen4 SSD ADATA LEGEND

U današnje vreme društvenih mreža, strimovanja video zapisa i 5G mreža, sadržaji visokog kvaliteta postali su ključni za naš svet. ADATA je spremna da zadovolji potrebe kreatora sadržaja celom lepezom novih proizvoda. Među njima je i ADATA-in novi PCIe Gen4 SSD LEGEND. Taj SSD s lakoćom postiže munjevite brzine čitanja do 7400 MB/s, što je savršeno za editovanje video zapisa i 3D rendering.

USB4 spoljni SSD ADATA SE920

ADATA je predstavila svoj novi USB4 spoljni SSD. Oslanjajući se na najnoviji USB4 interfejs, SE920 je sposoban za brzine koje su do četiri puta veće od njegovih USB3.2 prethodnika. To odgovara brzini od oko 4000 MB/s. Za maksimalnu stabilnost u svim okruženjima SE920 je opremljen ADATA-inom vlastitom tehnologijom provođenja toplote koja pomaže da sve bude hladno i optimalno funkcioniše.

Kartica PCIe Express ADATA Premier Extreme SDXC

ADATA je predstavila i svoju memorijsku karticu nove generacije, SD7.0 Express PCIe Gen3x1 UHS-I U3 Premier Extreme SDXC razreda 10. Ono što čini tu memorijsku karticu izuzetnom jeste podrška za PCIe zahvaljujući najnovijoj specifikaciji SD7.0. Express kartica SDXC omogućiće znatno povećanje performansi u poređenju s prethodnim modelima uz brzine čitanja i pisanja do 800/700 MB/s. Ta kartica je nazad kompatibilna s UHS-I, što dodatno olakšava upotrebu.

Lifestyle ultra-prenosivi laptop za igrače XPG XENIA 14

Predstavljeni su i mnogi novi proizvodi za gejmere, uključujući XPG XENIA 14. Taj novi lifestyle ultra-prenosivi laptop za igrače dolazi sa procesorom Intel® i5 ili i7 11. generacije, integrisanom grafičkom karticom Intel Iris XE, 16 GB XPG DDR4 RAM-a i munjevito brzim XPG Gen 4 SSD-om kapaciteta 512 GB. Spolja je XPG XENIA 14 izvanredna i prenosiva s 15 mm tankim profilom i ultralaganim premium kućištem od legure magnezijuma. Masa mu je samo 970 g. Uprkos krajnje prenosivim dimenzijama, XENIA 14 ima 14-inčni ekran s impresivnim 92-postotnim odnosom ekrana prema kućištu. Za celodnevnu produktivnost ili gejming XENIA 14 nudi do 10 sati rada na bateriji, a za lakše povezivanje opremljena je sa dva USB type-C porta, dva USB type-A porta, HDMI portom, čitačem SD kartica, 3,5-milimetarskim audio ulazom i podrškom za Thunderbolt 4.

Lifestyle ultra-prenosivi laptop za igrače XPG XENIA 15

Nova XENIA 15 dolazi s novim procesorom Intel Tiger Lake H i7 11. generacije, GPU-om NVIDIA® GeForce® RTX 3060 ili RTX 3070, 32 GB XPG DDR4 RAM-a i munjevito brzim XPG Gen 4 SSD-om s 1 TB prostora za skladište. Kao XENIA 14, i XENIA 15 ima premium kućište od magnezijumove legure, pa je masa tog laganog ultra-prenosivog laptopa manja od 2 kg. XENIA 15 ima i mehaničku tastaturu s pojedinačno RGB osvetljenim dugmićima, prostran 15,6-inčni QHD ekran frekvencije osvetljenja 165 Hz i podržava najnoviji Thunderbolt 4.

Slušalice za igrače XPG PRECOG AERO

XPG PRECOG AERO stvoren je kako bi igračima pružio bežičnu slobodu. Njegov specijalizovani 2,4-gigahercni Type-C adapter s malim kašnjenjem može se koristiti sa mobilnim telefonima, prenosnim konzolama i PC-jima radi postizanja vrlo dobra 24 sata neprestane bežične upotrebe. Kada bežični rad nije opcija, svejedno se mogu koristiti kao žične slušalice preko glave putem USB kabla. Slušalice prate XPG-ovu industrijsku dizajnersku filozofiju u obliku egzoskeleta s laganom konstrukcijom i patentiranim nagnutim jastučićima za uši. Ima i kardioidni mikrofon s funkcijom isključivanja zvuka naginjanjem, zamenjivim kapicama za uši i RGB osvetljenjem koje se može prilagoditi putem aplikacije XPG PRIME.

XPG-ove gejmerske komponente

Što se tiče SSD-ova, XPG trenutno na tržištu nudi celi niz Gen4 modela. Među njima je i GAMMIX S70 koji je dobio nagradu Red Dot za 2021. i može da dostigne brzinu do 7400 MB/s. U ponudi su i SSD-ovi GAMMIX S70 Blade, kao i S50 Lite. Kao kod ADATA-e, i XPG će kasnije ove godine predstaviti nove DDR5 memorijske module. Taj DRAM modul nove generacije omogućiće brzine do 12600 MT/s za bolje igranje i naprednu produktivnost. Među drugim komponentama su napajanje XPG CYBERCORE Platinum sa sertifikatom 80 PLUS Platinum. To napajanje nudi do 1300 vati stabilnog i stalnog napajanja i efikasno hlađenje zahvaljujući ugrađenom ventilatoru od 120 mm XPG Vento Pro s Nidecovim ultratihim dizajnom sa dvostrukim loptastim ležajevima. Biće dostupni i modeli sa 850 i 1000 vati.

Softver za upravljanje ekosistemima XPG PRIME

Osim hardvera, ADATA je predstavila i svoj softverski proizvod za upravljanje ekosistemima XPG PRIME. Uz XPG PRIME korisnici mogu upravljati podešavanjima svih svojih XPG proizvoda preko jedne aplikacije i u željenoj meri. Ako žele brzo da sinhronizuju sva svoja RGB osvetljenja s efektom duge, to mogu da naprave jednim klikom. Korisnici mogu i ručno da postave svaku pojedinu LED sijalicu na svakom XPG proizvodu kako bi stvorili sasvim posebno iskustvo osvetljenja.

Softver za obuku XPG GRIT

GRIT znači Game Reaction Intensity Training ili trening intenziteta reagovanja u igrama. Taj softver se sastoji od niza prostorija za obuku koja se fokusira na poboljšanje efikasnosti igrača u igrama. Kroz upotrebu veštačke inteligencije GRIT može da prati efikasnost igrača tokom vremena i da prepozna specifične slabosti. Korišćenjem tih informacija GRIT će preporučiti tačno određene vežbe koje će korisnicima pomoći da poboljšaju veštinu i u principu deluje kao digitalni trener za e-sportove. Trenutno je GRIT ograničen samo na vežbanje za pucanje iz prvog lica (FPS-ove), ali XPG radi na skorom proširenju raspona na dodatne žanrove.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar