Home Promo IMMOFINANZ ostvario visok profit u prvoj polovini 2021. godine – uspešan rast se nastavlja

IMMOFINANZ ostvario visok profit u prvoj polovini 2021. godine – uspešan rast se nastavlja

by bifadmin

Austrijska kompanija IMMOFINANZ, vodeći investitor u oblasti komercijalnih nekretnina na tržištu Centralne i Istočne Evrope, ostvario je značajan rast kada su u pitanju rezultati poslovanja i neto profita tokom prve polovine godine. Proširenje portfolija kompanije kroz akvizicije u Bukureštu i Italiji tokom poslednjih meseci biće nastavljeno.

IMMOFINANZ je postigao značajne rezultate u prvoj polovini 2021. godine, uprkos uticaju pandemije virusa COVID-19 na sva tržišta. Rezultati poslovanja porasli su za 73%, na 103,3 miliona evra, pre svega zbog povećanja rezultata upravljanja imovinom i razvoja nekretnina u kombinaciji sa uštedom troškova, te pokazuju profesionalne performanse zaposlenih u IMMOFINANZ-u na svim tržištima. Neto profit je izrazito pozitivan (228,6 miliona evra) i nadmašio je rezultate u periodu pre krize, u prvoj polovini 2019. godine.

„Snažan razvoj našeg poslovanja i portfolija u prvoj polovini 2021. godine potvrđuje odličnu poziciju naših nekretnina i u kriznim vremenima, i za naredne godine, kao i našu pionirsku ulogu u Evropi – imajući u vidu naša visokokvalitetna, fleksibilna Myhive kancelarijska rešenja i našu reputaciju vodećeg evropskog investitora kada su u pitanju ritejl parkovi. Sa ove pozicije nastojimo da nastavimo rast kao jedna od najvećih evropskih kompanija koje posluju u oblasti nekretnina i planiramo akvizicije i razvoj projekata za više od milijardu evra do 2024. godine“, rekao je Dietmar Reindl, glavni operativni direktor kompanije IMMOFINANZ.

Prva polovina godine u Adriatik regionu

Nekretnine IMMOFINANZ-a u Adriatik regionu predstavljaju 7,4% ukupnog portfolija kompanije, i uključuju 38 nekretnina vrednosti 378,3 miliona evra. Portfolio uključuje 32 ritejl objekta (19,0% ukupnog ritejl portfolija) i jednu poslovnu zgradu. Nekretnine u portfoliju Adriatika se u potpunosti izdaju i popunjenost kapaciteta iznosi 99,2%.

Prihod od zakupa u Adriatik regionu u prvoj polovini 2021. povećan je za 13,1% i iznosi 14,7 miliona evra (u prvoj polovini 2020. iznosio je 13,0 miliona evra), što čini oko 10,1% ukupnog prihoda kompanije od iznajmljivanja.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar